Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
MEDLEMSRECENSION

Rock Band 2

De flesta har, någon gång i sitt liv, drömt om att vara rockstjärna. Att stå inför tusentals skrikande fans och rocka loss. Ett liv fyllt med fester, konserter, glamour och groupies. Men för de flesta av oss har det stannat vid en dröm och långsamt har man kommit till insikten att vägen till livet som rockstjärna har blivit allt längre.

Lyckligtvis har utvecklarna hos Harmonix gett oss det näst bästa i form av musikspelet Rock Band. Med gitarr, trummor och mikrofon har du allt du behöver för att ge dig ut på turné med polarna mitt i vardagsrummet.

Rock Band är utvecklat på samma sätt som Guitar Hero spelen och väljer du att spela gitarr eller bas känner du snabbt igen dig om du spelat Activisions musikserie.

På trummor däremot krävs det lite erfarenhet för att verkligen kunna bemästra ditt bands rytmsektion. Har du aldrig spelat trummor innan kommer du definitivt lära dig groova och inom kort och innan du vet ordet av så snurrar du trumstockarna mellan virvelslagen i klassisk trummisanda.

Sångslingan syns högst upp på skärmen och påminner om Sing stars utformning. Under vissa partier fungerar mikrofonen som tamburin eller koklocka ( I need more coybell).

Karriärläget är utformat på det vis att du, själv eller tillsammans med ett några vänner, spelar på diverse rockklubbar/arenor. Efterhand låser du upp nya städer, instrument och kläder.

Grafiken i Rock band är snygg men samtidigt ingenting som känns särskilt väsentligt med tanke på att man sällan tittar på annat än sitt instruments mappning.

Låturvalet är stort och varierande och här finns något för alla smaker. Förutom de 50 låtar som ligger på skivan kan du importera låtar från det första Rock Band spelet samt ladda ner en mängd låtar på såväl PSN som Xbox-Live.


Har du aspirerande rockdrömmar som inte slagit in? Vill du rädda dina lördagskvällar när pengarna inte räcker till kväll på krogen och rocka loss är Rock Band ett självklart köp!

+
Många låtar,
mycket bra mappning
gör sig grymt co-op
Karriär/Turnéläget
Bra menysystem
-
Låten "Psycho Killer"
Inga groupies

Medlemsrecensioner9
Samlat betyg: 8.9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10