Svenska
MEDLEMSRECENSION

Half-Life 2: Episode One

Half-Life 2 hade nog världens största "cliffhanger", och när jag får träffa Gordon Freeman och Alyx Vance blir jag tyvärr besviken.

Half-Life 2: Episode One tar vid där Half-Life 2 slutade. Men jag tänker inte berätta så mycket om det, för er som inte har spelat Half-Life 2. Men jag kan säga att Dog, Alyx trogna robot hund gräver upp en. Sedan tar du och Alyx er in i citadellet.

Början av spelet är allra bäst. När man går omkring i citadellet och skjuter Combines samt löser logiska pussel. Allt känns frid och fröjd, tills man kommer ut ur citadellet och återvänder till City 17. Och ja, det är super tråkigt. Jag får hela tiden "jag har varit här förut"- känslan. Allt är bedrövligt, tråkigt och korkat. Och inte blir det bättre av att spelet helt saknar story element. Jag får aldrig den här "wow"- känslan som jag fick i Half-Life 2, vilket är synd. Dessutom är det riktigt kort. Tre timmar ungefär.

Men annars är det nästan samma spel. Samma kontroller, samma grafik, samma ljud, samma långa laddningstider, samma grymma musik, samma fiender, och samma miljöer. Borde inte Half-Life 2: Episode One då få ett högre betyg? Nej! Jag har ju gjort allt det här i Half-Life 2, varför ska jag göra om allt i Half-Life 2: Episode One?

Något som jag anser positivt är att man har satsat på att få Alyx att föra historien framåt, med tanke på att Gordon inte säger någonting. Hon känns nu som en riktigt huvudperson.

Vapenarsenalen ser exakt likadan ut. Är det dåligt? Nej, faktiskt inte. Jag trivs med vapnerna som man får använda. Att skjuta zombier med hagelbrakaren eller spränga Combines i luften med handgranater är riktigt härligt. Antigravitationsgeväret används dessutom ganska mycket i början.

Half-Life 2 hade en del frustrerande moment, och visst, även Half-Life 2: Episode One har det, men inte riktigt lika mycket. Men det gör inte "Striders" och Combines tvestjärtsliknande skepp mindre jobbiga...

Half-Life 2: Episode One är nästan samma spel som Half-Life 2, men det är inte lika bra. Och jag är lite tveksam till om man borde skaffa Half-Life 2: Episode One, men skaffar man The Orange Box är det helt klart prisvärt eftersom det är billigt och innehåller fem spel.

Grafik: 9
Ljud: 9
Spelbarhet: 7
Hållbarhet: 3

Plus:
Bra grafik, grym AI, häftig musik, jättebra ljud.

Minus:
Långa laddningstider, känns inte varierat, frustrerande biland, på tok för kort.

Testad version: Playsation 3 (PS3)

Mitt betyg: 6,1/10
Mitt Gamereactor betyg: 6/10

Samlat betyg: 6.2/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10