Svenska
MEDLEMSRECENSION

Infamous

Skrivet av: Gamer95   2009-07-22

Vill du bli älskad eller hatad? Det är helt enkelt upp till dig själv, i Sucker Punch's senaste axlar du rollen som Cole. Som allt för ofta ställs inför svåra val.

Jag tänker skippa förpratet, och istället gå in på spelets handling direkt. Spelet börjar rätt så enkelt, det är en lugn kväll i Empire City och alla gör sitt. Men snart så får dom göra mycket mer, dom får springa för sina liv. Det starka skenet kom från ingenstans, bara inom några sekunder sekunder senare förvandlas det kraftiga skenet till en kraftig explosion, kraften från explosionen förintar en hel del av staden. Flera tusentals dog av incidenten och Empire City ligger bland ruiner nu. Men en man överlevde bland alla, med lite smuts på kläderna och några enkla sår reser han sig upp som om ingenting hände. Det är då du axlar Cole McGrath för första gången, saker exploderar runt om honom och det är mitt jobb att få honom därifrån. Men han förstår snart att han inte överlevde av en slump, explosionen han skulle ha förintats i gav honom istället elektriska krafter. Som han nu måste lära sig att bemästra.

Spelet fortsätter två veckor senare, Cole och hans bästa vän Zeke står på deras hustak. Cole är fortfarande en nybörjare, det enda han kan göra med sina krafter just nu är att skuta blixt från bara händerna. Men han märker också att han tål mer stryk direkt efter att han hoppat ner från en byggnad. Det är inget att oroa sig över dock, under spelets gång så får han nya krafter och man kan även uppgradera dom gamla. När man kör uppdragen i spelet så ställs man oftast inför val, till exempel som i det första uppdraget. Invånarna i Empire City har fått syn på den enda maten dom har sett på veckor, det är då du får välja om du ska dela med dig maten. Eller steka dom som försöker ta maten och istället ta allt för dig själv, din bästa vän Zeke och din flickvän Trish. Nu är det väl rätt så bra läge att nämna karma systemet då, vill du bli älskad eller hatad? Det är helt enkelt upp till dig själv, väljer du dom goda valen så ökar din goda karma. Men om du väljer dom onda valen så ökar du din onda karma. Om du då bestämmer dig för att vara ond så skjuter du istället röd blixt och du blir bara mer och mer smutsigare ju mer din onda karma ökar. Men du bli även kraftigare.

När man inte kör uppdragen så kan man göra lite annat i Empire City, man kan till exempel leta efter Blast Shards. Men det är inget man gör bara för att få trophies eller för att få xp, det är rätt så viktigt att hitta så många som man bara kan för att belönas med "battery core's". Med hjälp av dom så kan du få kontrollera dina krafter mer utan att få ladda om dina så kallade battery core's. Du kan också leta efter Dead Drops som ligger lite här och där i staden, av dom får du bara några ynka xp av men dom är stundvis roliga att lyssna på. Så finns det ju också sidouppdrag att göra, dock blir dom så jävla repetiva efter ett tag. Men man är tvungen att göra dom, jag är det i alla fall. Fienderna härjar runt överallt i staden, man kan inte ens ta ett steg utan att bli beskjuten. Riktigt jobbigt om jag får säga det, så därför är jag tvungen att köra dom repetiva sidouppdragen för att vinna över deras territorium. Om man inte har någon lust att göra någonting av de nämnda sakerna så kan man väl utforska staden eller nöja sig med story uppdragen.

Grafiken kunde ha varit mycket bättre, men den är helt klart godkänd och bra. Men på grund av alla mängder buggar och grafik missar så passar en åtta perfekt på grafik betyget. Jävligt snyggt detaljerat är det också och ur läckra filmsekvenser, det är precis det som krävdes för att spelets grafik inte skulle få en sjua i betyg. Är det något som man ska vara super nöjd över så är det självklart kontrollen, den är underbar! Finns inte så mycket att klaga på förutom den sega styrningen (när man siktar med L1). Jag är verkligen imponerad över kontrollen, det märks säkert redan nu gissar jag på.

Ljudet och hållbarheten är väl också godkänt, speciellt hållbarheten. Spelet räcker väl upp kring 13 timmar när man spelar det för första gången, plus andra igenom spelningen när man spelar med motsatt karma (ond eller god). Efter man har klarat spelet så finns det faktiskt en hel del att göra kvar, så det leder till ett extra par timmar. Ljudet kan jag inte heller tycka fel om, bra röst skådespeleri men all elektricitet kunde ha låtit lite mer verkligare.

Kort sammanfattning av spelet.
Jag tycker att inFamous är ett fantastiskt spel, helt klart en av dom bästa spelen i år. Hållbarheten räcker tillräckligt för att få sig ett ordentligt grymt lir, vi bjuds även på bra grafik. Elektriciteten kunde ha låtit lite mer verkligare men det gör inte så mycket eftersom att jag nöjer mig med att höra Cole snacka, och kontrollen är underbar. Men spelet hade faktiskt sina enformiga stunder som jag inte alls är glad över, men storyn håller i alla fall.

Grafik 8
Spelbarhet 9
Ljud 8
Hållbarhet 8

+ Spännande story, häftiga krafter, bra grafik, härligt röst skådespeleri, utmanande och underbar kontroll.

- Alla buggar och dom enformiga stunderna i spelet.

Medlemsrecensioner19
Samlat betyg: 8.3/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10