Svenska
MEDLEMSRECENSION

Half-Life 2: Episode Two

Half-Life 2: Episode One var en riktig besvikelse. Jag hade inga som helst förhoppningar på Half-Life 2: Episode Two efter det, men oj så fel jag hade!

Half-Life 2: Episode Two är fortsättningen på Half-Life 2: Episode One som i sin tur är fortsättningen på Half-Life 2. Man vaknar upp i ett tåg och hasar sig utåt. Precis då kommer Alyx och skjuter undan dörren med antigravitationsgeväret. Hon är en underbar vän, hon. Vi går en stund och det dröjer inte länge förens jag måste ner under jorden där Antlions bor. Den här delen av spelet är nästan lika tråkig som City 17 i Half-Life 2: Episode One. Men när jag äntligen kommer ut till White Forest, då blir jag bara glad. Det är en så otroligt vacker värld (men den slår inte Cyrodiil!). Och storyn är så himla bra, det går inte att med ord beskriva hur bra den är.

Half-Life 2: Episode Two känns verkligen episkt. Jag blir nästan svimfärdig när Dog slaktar en Strider, helt själv. Episkt. Och det finns flera episka stunder, men jag vill inte riktigt vara en spoiler så jag berättar dem inte.

Både Half-Life 2 och Half-Life 2: Episode One hade stundtals riktigt frustrerande sekvenser, något som även Half-Life 2: Episode Two har. Dock känns det inte riktigt lika jobbigt, vi får inte slåss mot Combines tvestjärtsliknande skepp, och Striders dödar man hur lätt som helst med Magnusson Device. Nej, det som kommer att få dig att slita håret av dig är Hunters. Dem tål jäkligt mycket ammunition, även om dem är svaga mot AR2 (plasma geväret), armborstet, raketgeväret (såklart!) och revolvern. Men dem är otroligt störande eftersom dem tål väldigt mycket och kan komma in exakt vart som helst.

Vapen arsenalen har inte ändrats ett dugg, men vad gör det? Alla vapen känns lika klockrena som i Half-Life 2 och Half-Life 2: Episode One. Det är fortfarande kul att sätta fast Combines på väggarna med armborstet och skjuta zombier med hagebrakaren.

White Forest är precis vad man behöver. Jag gillade aldrig City 17, varken i Half-Life 2 eller i Half-Life 2: Episode One. Äntligen slipper man gå omkring i en tråkig stad... Dessutom är Half-Life 2: Episode Two ungefär dubbelt så lång som half-Life 2: Episode One. Det är inte särskilt långt, men det är bra mycket längre nu.

I övrigt är Half-Life 2: Episode Two inte särskilt olikt Half-Life 2 och Half-Life 2: Episode One. Samma grafik, samma ljud, samma fiender, samma vapen. Men Half-Life 2: Episode Two känns verkligen episkt, till och med mer episkt än Half-Life 2. Nu väntar jag med stor iver på Half-Life 2: Epsiode Three.

Grafik: 9
Ljud: 9
Spelbarhet: 9
Hållbarhet: 7

Plus:
Helt annan miljö, bra grafik, bra ljud, välskriven story, episkt.

Minus:
En del frustrerande sekvenser, för kort.

Testad version: Playstation 3

Mitt betyg: 9,7/10
Mitt Gamereactor betyg: 10/10

Samlat betyg: 9.3/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10