Svenska
MEDLEMSRECENSION

Gears of War

Det finns mycket att älska med Gears Of War. Inte bara allvaret,humorn eller variationen som är i klass med Half Life 2. Utan även att det är roligt och ruskigt beroendeframkallande.


Emergence Day, så kallas dagen då rasen Locust Horde anföll planeten Sera som är bebodd av människor. Genom enorma underjordiska tunnlar tar de sig var de vill. När de anfaller gör de det från så kallade "Emergence Holes". På denna planeten finns Marcus Fenix. En benhård krigare som inte tar skit från någon. Speciellt inte från någon som slängt honom i fängelse som nu är fallet.


Marcus räddas av sin vän Dominic och tillsammans med en drös vapen och granater så bemöter de Locust med en stor käftsmäll. Till sin hjälp har de andra från gruppen "Delta Squad" och diverse helikoptrar. Målet är att med hjälp av droiden Jack kartlägga och förstöra de Locust tunnlar som sprider sig över hela Sera.


Något som första gången slog mig när jag satte på Gears Of War var grafiken. Epic är enligt mig mästare. Alla de små detaljer som man inte trodde man skulle kunna märka ser man nu färglagda och men en smutsig och jävlig attityd i varje sten och fiende. Ljus och skugga märks tydligt av och detta ger grafiken en solklar tia.


Epic har jämfört med Mirrors Edge gått den smutsiga vägen. Men detta var bara ett bra val. Väggar,fiender,döingar och fordon ser alla lika väldesignade och smutsiga ut som spelet och storyn kräver. Vackert,storslaget och riktigt skitigt.


Gears of War är svårt. Det finns många typer av fiender. Allt från små men snabba varelser (Wretches) till stora Burmaks. Alla har sin egen typ av rustning och vapen. Detta ger en otrolig variation när det gäller strider och varje strid blir olik den andra med olika sorters skydd och fiender som blir fler och starkare.


Till sist vill jag bara nämna den fantastiska spelkontrollen. Det är ytterst enkelt att glida in bakom skydd (vad som helst går att använda att gömma sig bakom). Sikta och skjuta samt slåss i närstrid med kroppen eller motorsåg är lättare än att googla.

Sammanfattning


Grafik - 10/10

Ljud - 10/10

Spelbarhet - 10/10

Hållbarhet - 8/10

Slutsumma - Detta är ett spelens som måste upplevas av varenda människa med ett Xbox 360. Ett mästerverk.

+ - Grym grafik, fängslande story,otrolig design, underbar kontroll, riktigt bra variation.

- Lite för kort

Tack till Michael Jackson som med sin musik inspirerade mig till denna recension. Hoppas den får dig att köpa spelet.

Medlemsrecensioner127
Samlat betyg: 9.4/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10