Svenska
MEDLEMSRECENSION

Little Big Planet

Jonathan har skjutit frostiga vantar, sprungit in i en stenvägg och hoppat på eld. Jag har med andra ord spelat Little big planet.

Det börjar segt, tyvärr. Skapandet alltså. Man känner sig något vilse och kreativiteten vägrar att flöda. Så kändes det iallafall för mig när jag först försökte bygga upp en digital värld med material och klistermärken.

Efter många beroendeframkallande timmar så märker man hur bra detta egentligen är. Media Molecule har byggt upp en värld, ikke lik någon annan och har därpå lagt till ett skaparverktyg. Genialt, helt enkelt fantastiskt genialt.

Sackboy är personer i sig. Man kan klä dom lite hur som helst. En trollstav, trollkarlshatt och en stekpanna. Bra kombination va? Jag älskar att klä om min Sackboy. Just nu kör jag med en cool keps och coola brillor och kör lite gangstah' style. Och jag älskar det.

Spelkontrollen är den bästa som Dualshock 3 någonsin har skådat. Det känns så perfekt, som om kontrollen inte finns där och du är en alldelles egen gangstah' sackboy. Miner finns det också gott om. Det finns 3 st miner för varje pil man har på sin perfekta playstation kontroll. Jag föredrar 3 tryck uppåt. Då förvrids min sackboys ansikte till en grimas och han sträcker ut tungan ner till halsen. Och jag lovar, det är fruktansvärt roligt!

Man kan inte förvänta sig det bästa av grafiktitlar i ett plattformsspel men man märker snarast hur mysik och realistisk (!!) grafiken faktiskt är. Tygerna är noga detaljerade och vad jag kan se är det inte ett enda fel grafikmässigt. Även om jag zoomar in och ut så kan jag inte hitta ett fel. Otroligt nog inte ett enda.

Helt obemärkt så ska jag smyga in ljudet ljudet här på den 7:de raden. Ljudet håller bra klass. Eller snarare väldigt bra klass. Musiken rockar, ljudeffekterna är bäst och min sackboy diggar till musiken också. Antingen kan man välja att göra ett publikvrål eller en fis, vilket som. Jag föredrar fisen, eftersom jag tillhör dom som har den slags humor.

Little big planet är drömmarnas värld. Dock finns det dock färre svagheter som att det kan vara LITE för svårt i skaparläget och att hoppandet ibland kan kännas så väldigt fel. Men i det hela så är det här 2008 års bästa spel och jag kan inte tänka mig något annat än tvåsiffrigt betyg.

+ Charmig och bra grafik, Mysigt upplägg, Bra ljud, fräscha ljudeffekter, Skaparläget rockar och spelkontrollen är bäst.

- Det kan ta ganska lång tid att lära sig skaparläget

Sammanfattning.
2008 års bästa spel måste avnjutas av varje Playstation 3 ägare och stå högst upp i hyllan, för det här är drömmarnas värld. Köp!

Medlemsrecensioner48
Samlat betyg: 9.6/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10