Svenska
MEDLEMSRECENSION

Halo Wars

Ett nytt Halo-spel men dock inte ett i första-persons vy utan ett strategispel som utspelar sig 21 år innan händelserna i Halo:Combat Evolved och har inte gjorts av Halo-universumets skapare: Bungie utan av den ansedda spelstudion Ensemble Studios som nu, ledsamt nog, lagt ner.

Men de slutade med flaggan i topp. Handlingen i spelet kretsar kring skeppet Spirit Of Fire, dess besättning och deras kamp mot Covenants på planeten Harvest, en nu förlorad koloni för människorna.
Det finns tre huvudkaraktärer som man följer hos människorna, eller UNSC som man kan kalla dem: Kaptenen James Cutter, vilken är befälhavare över Spirit Of Fire och den enda av karaktärerna som man aldrig styr över någon gång i kampanjläget. Sen finns det professorn Ellen Anders, vilken är en professor som man får chansen att styra någon gång under spelets gång.
Och till sist så finns det sergeanten Forge, vilken är med under alla uppdragen i kampanjläget och som man kan styra hela tiden.

Kampanjläget är bra med en stor variation mellan uppdragen. Ett bra exempel är det första uppdraget då man med en Warthog kör genom Covenants linjer, samlar ihop soldater och till slut tar tillbaka sin bas som man precis har förlorat och sen måste du, några uppdrag senare, laga ditt skepp som blivit attackerat och håller på att stormas av Covenants.

Kampanjen blir också mycket bättre med sin otroligt snygga och detaljerade grafik och då man kan zooma in på sina trupper mitt i stridens hetta.

Som ett taktiskt strategispel så är de här spelet bra men om man letar efter ett djupare strategispel så får man leta vidare.
Här gäller det bara att bygga upp en bas med en reaktor, ett förråd och en barrack för att sedan uppgradera dem och bygga mer byggnader för att kunna få tillgång till stridsvagnar och mera.

Sedan förutom kampanjläget, så finns det skirmish läget då man kan spela upp till 6 spelare på samma karta, tre i varje lag då.
Och det är här som spelet växer och blir ännu bättre.
Varje ny match är unik och det blir bara mer roligare ju mer du spelar. Det finns ju nämligen sex olika sätt du kan spela på. Antagligen som Forge och dina förråd är fullt uppgraderade från början eller som Cutter och du får tillgång till MacBlast då du kan bomba en bas ifrån luften.

Halo Wars får en stark 8:a då det är ett bra strategispel som gör så att man längtar efter att spela mer.

Ensemble Studios lämnar oss med flaggan i topp och visar att det inte bara är Bungie som kan göra bra Halo-spel.

Medlemsrecensioner12
Samlat betyg: 8.5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10