Svenska
MEDLEMSRECENSION

Batman: Arkham Asylum

Skrivet av: Kaiser   2009-09-01

Batman: Arkham Asylum. Vad ska man säga om detta spel förutom att det äger stenhårt!!? Jaduu, vi kan väl börja med presentationen.
Batman har fångat Jokern och är på väg till Arkham Asylum med han. Arkham Asylum är en maximal super ultra mega high tech hardcore omega biljon stooor (puh!) hårdbevakad fängelse! I det här ultimata fängelset bestor nästan av alla kriminella grisar som Batman har låst in. Medan Batman och Jokern är i Batmobilen så mumlar den lille trubbelmakaren för sig själv. Batman är mistänksam eftersom han fångade Jokern ganska enkelt denna gång. (killen har väl fångat lillpajasen 500 gånger och är ganska bra på det! men strunt samma) När de är väl framme så träffar Batman den alltid lojale Kommisarie Gordon. Batman är mistänksam och vill följa med medan vakterna eskorterar psykopaten till sitt cell. Resten är historia. Spinkisen tar över hela fängelset och det är upp till den mörke riddaren (du!) att stoppa honom!

Designen av spelet är ett av dom bästa som jag har sett. Jag har aldrig varit ett fan av den tidiga batman. Adam West etc. Utvecklarna Rocksteady har gått efter Frank Millers stil av Batman. Allting ser så "vuxet" ut. Designen är riktigt mörkt, rått o hårt! Mm, you get the point! Batman ser bara ut som om nån har korsfäst honom och han är riktigt riktigt arg. Man kan verkligen se på honom hur mycket svårigheter han har upplevt under sitt liv och hur fokuserad han är som Batman trots att han har mycket smärta i sig. Alla andra karaktärer i spelet är också välgjorda. Vissa vill man bara pissa på sig av skräck när man ser dom!
Atmosfären är riktigt vackert, och det byter skepnad under spelen. Ibland är det mörkt (vilket mer av spelet bestor av) och ibland är det blandade färger som grönt, rött t.ex. Och det är då man inser hur välarbetat atmosfären är i spelet. Man märker det i början också men ändå.

Ljudet är riktigt tungt! Vi har orginal röstskådespelarna av Batman och Jokern från den animerade Batman serien. Dom sköter sig riktigt bra! Kevin Conroy som Batman is just perfect och Mark Hamill som Jokern kan inte bli bättre. Det finns flera orginal röstskådespelare som Harley Quinn t.ex. Musiken är också fett. Särskild när Batman första gången kommer till den stora trädgården och den gothiska musiken bara börjar komma fram! Det gjorde mig riktigt taggad asså!

Kontrollen är top notch. Fler spel borde ha den typ av kontrollen. Riktigt enkelt och inte automatiserad som det ser ut. Det är du som gör allt medan du håller på och slår en värsting och bakom dig kommer en annan och medan du slår han så kmommer den andre med ett spark men du blockerar hans sparkmed näven medan du ger den andra storstryk! Låter förvirrande va? Det just det! Det händer så många saker under stridens hetta. Man känner sig verkligen som Batman och man kan ta ner 20 pers fiender samtidigt. Det ser riktigt snyggt och välgjort ut. Batman har många rörelser ska jag säga till dig! Måånga!

Vad finns det för minus då? Ja, spelet är lite för kort, man vill ha mer! Spelet överraskar en alltid och det blir inte enformigt och det är så coolt så man vill ha mer! Jag tycker lägnden av spelet är det enda minuset. För det finns ju andra saker att göra efter när du har varvat spelet. Samla riddles, leta efter ljudklipp, profiler av olika karaktärer, challenge mode och Crime Alley för dom som har skaffat collectors edition.

Spelet är bara förbaskad bra. Jag hoppas i framtiden Rocksteady skaffar mer downloadable content.

Presentation: 9

Grafik: 10

Ljud: 8

Kontroll: 10

Livslängd: 8

Slutbetyg: en stark nia!

Medlemsrecensioner43
Samlat betyg: 8.9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10