Svenska
MEDLEMSRECENSION

Champions Online

Skrivet av: bac10   2009-09-13

Okej, det här var ett rent impulsköp. Inget annat. Jag hade precis gett upp wow och nu såg jag att brorsan hade ett nytt spel. Det blev ett köp och här kommer intrycken:

Det första jag möts av är en skärm som säger åt mig att skapa en karaktär, jag skapar istället fyra för att testa de olika klasserna, det finns cirka arton klasser och man kan även kombinera fritt i spelet när man går upp i nivåer, till slut fastnar jag för munitions. Min karaktär är en renodlad westernhjälte som får heta Buffalo Bill.

Till en början är man begränsad till ett väldigt litet område; en så kallad tutorial. När man når nivå 5 / 6 får man lämna tutorialstället och istället bege sig till en öken (en RADIOAKTIV sådan!) eller canada. Men vänta, backa lite: Vad handlar egentligen denna tutorial om?

Den går helt enkelt ut på att Millenium City är under attack av en ras kallad Qularrs, och det är ditt jobb att rädda staden. Ganska fränt med tanke på att du är en ynklig level ett-cowboy. Men till slut spöar du skiten ur alla Qularrs i stan och moderskeppet sprängs. Sedan beger du dig till någon av de två nya zonerna.

Du styr din karaktär med WASD-raden och "spells" använder du med siffrorna, som i wow. När du väljer en fiende och har honom som target riktas din karaktär automatiskt mot honom, så du kan springa runt och hoppa medan karaktären skjuter och fäktas. När du sedan når nivå 5 / 6 kan du gå till ett så kallat powerhouse där du köper nya spells, specialiserar dig i olika stats, och även skaffar travel powers. Det finns ett dussin olika och jag väljer till Buffalo Bill swinging, som går ut på att man hoppar med blanksteg och i luften trycker igen så att man kan svinga sig genom miljöerna. Det går snabbt, är häftigt, och underhållande att svinga sig runt. Att flyga är dock riktigt tråkigt, eftersom att man bara åker spikrakt mot sitt mål och man behöver inte göra något, precis som flying mounts i wow.

Spelet i sig känns väldigt färdigt för att vara så nytt, och jag blev riktigt imponerad när jag kommit igång med spelet, i början var det faktiskt väldigt tråkigt. Men jag rekommenderar detta till alla som gillar action och rollspel.

Grafik: 7
Grafiken är cel-shadad och tecknad, den ser väldigt bra ut på högsta men tyvärr präglas den av extremt lagg (20 fps) på de högsta nivåerna. Jag kör själv på något emellan medium och high.

Spelbarhet: 6
Det tar ett tag att komma igång (cirka en timme) men när man väl börjat är man fast. Jag har de senaste dagarna spenderat 19 timmar i spelet, det är lätt att lära sig hur allt fungerar och vad alla spells gör.

Ljud: 9
Musiken är fantastisk och ljudeffekterna likaså. Tyvärr präglas ljudet av diverse buggar som att vissa spells inte hörs ibland, men man kan inte klaga när det är så nytt och ändå så fantastiskt bra i övrigt!

Hållbarhet: (8)
Här vågar jag inte sätta nått fast betyg ännu men man har ganska mycket att göra fram till level 50 som är spelets maxlevel, men väl där vet jag inte hur spelet är. Det finns dock väldigt många instanser precis som i wow för höglevlade. Men när jag har nått level 50 kommer de säkerligen ha uppdaterat rätt rejält.

Kort sagt: ett spel som varmt rekommenderas till alla som är sugna för ett nytt action/rollspel! Det är en månadskostnad på 15€ men man får en gratis månad med spelet.

Där ser ni buffalo bill, min karaktär som just nu är level 13.

Samlat betyg: 7/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10