Svenska
MEDLEMSRECENSION

Halo 3

Ett starkt ljus far över en galaktisk himmel. Ljuset är en viss Master Chief, som med full fart flyger in i en tät och fuktig djungel. Sargeant Major hittar den plåtgröne mannen snabbt och därifrån tar Halo 3 sin början.

Inledningen i Halo 3 var inte på något sätt särskilt häftigt, nyskapande eller oväntat. Om man tänker på Bioshocks täta och interaktiva början eller Half Life 2, känns det mest som Halos inledning kunde varit en inledning till vilken av de nio banorna i spelet som helst.
Jaja, inte kan jag väl döma spelet efter dess början. Kontrollen är som vanligt helt fantastisk, grafiken är på topp. Även AI gör ett bra jobb.

Miljöerna i Halo 3 är också saker att hurra för. Master Chief glider runt i allt från gamla ruiner i stekheta öknar till Abisko-liknande snölandskap. Till en början tyckte jag Halo 3 gav en perfekt variation, blandning mellan skjuta fiender och körande i fordon.
Men Halvägs in i splet var jag inte lika entusiastisk kring variationen. Det ynka utbudet på fiender gjorde att skjutdonen fick en tämligen ointressant uppgift efter ett tag.

Storyn i Halo spelen har ju alltid haft en liten Hollywood stämpeln. Men jag tycker ändå att handlingen varken är särskilt djup eller spännande utan blev bara som en stor klyscha . Spelets alla karaktärer hann jag aldrig lära känna eller skapa empati för innan dem pepprades med Covenant-kapsyler eller spelet tog slut.

Men i brist på ett fungerande singleplayer äventyr så bjuder Halo 3 på en fantastisk multiplayer upplevelse med ett gäng härliga typer av matcher. Det är i flerspelarläget som Halo 3 verkligen glänser.

plus Läcker grafik, varierande miljöer, warthogen, musiken, flerspelarläget

minus Klyschig och tråkig story, enspelarläget kändes alldeles för linjärt och kort, hinner inte få nån känsla för karaktärerna

Medlemsrecensioner176
Samlat betyg: 9.4/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10