Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
MEDLEMSRECENSION

The Beatles: Rock Band

Skrivet av: Linkjr   2009-09-20

Efter det smått fantastiska Rock Band 2 får vi inte en uppföljare i år, utan snarare en spinoff i Rock Band serien. Ett spel baserat på världskända The Beatles.

Jag gillade verkligen Rock Band 2 när det begav sig och det håller fortfarande. Det har ett engagerat karriärläge, trevlig soundtracklista och ett utmärkt multiplayerläge.

Jag ska säga en sak. Jag har tidigare knappt hört en enda låt från The Beatles. Därför var det en stor chansning jag tog när jag beställde det här spelet. Jag köpte spelet av ett antal anledningar:

För det första, det är ett spel i Rock Band serien. Rock Band har varit grymma och klart bättre än Guitar Hero spelen.
För det andra, jag ville ha något nytt och fräscht efter att ha spelat rätt mycket Rock Band 2. För det tredje, jag ville ge The Beatles bandet en chans. Kanske, bara kanske skulle jag gilla det här och alla deras "mästerliga" låtar. Sist, men inte minst så har spelet fått toppbetyg av recensenter.

Till de tidigare Rock Band spelen hade jag bara tillgång till mikrofon och gitarr. Nu har jag också skaffat trummor. Det är förvånansvärt roligt. I alla fall i början.
Tyvärr upplever jag trummorna alldeles för plastiga (det är de allra första Rock Band trummorna jag har). Att betala nära tusenlappen för ren plast är icke bra. Dessutom upplever jag ibland att synkningen mellan mina slag och ljudet i spelet inte är helt perfekt. Däremot är Harmonix fingertoppkänsla fortfarande hög även i det här spelet för hur trummor ska spelas. Varje slag jag gör med trumpinnarna känns välgenomtänkt. Överlag är det roligt att spela trummor, trots soundtracket.

På tal om soundtrack. Spelet innehåller 45 låtar från The Beatles. Fler kommer senare kunna laddas ner, dock finns inga uppe än så länge.

Komplett låtlista:

* I Saw Her Standing There
* Boys
* Do You Want To Know A Secret
* Twist And Shout
* I Wanna Be Your Man
* I Want to Hold Your Hand
* A Hard Day's Night
* Can't Buy Me Love
* I Feel Fine
* Eight Days A Week
* Ticket To Ride
* Day Tripper
* Drive My Car
* I'm Looking Through You
* If I Needed Someone
* Paperback Writer
* Taxman
* Yellow Submarine
* And Your Bird Can Sing
* Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band
* With a Little Help from My Friends
* Lucy in the Sky with Diamonds
* Getting Better
* Good Morning Good Morning
* I Am The Walrus
* Hello Goodbye
* Revolution
* Back In The U.S.S.R.
* Dear Prudence
* While My Guitar Gently Weeps
* Birthday
* Helter Skelter
* Hey Bulldog
* Don't Let Me Down
* Come Together
* Something
* Octopus's Garden
* I Want You (She's So Heavy)
* Here Comes The Sun
* Dig A Pony
* I Me Mine
* I've Got A Feeling
* Get Back
* Within You Without You / Tomorrow Never Knows
* The End

Av dessa låtar finns det några få bra låtar. A Hard Day´s Night, Hello Goodbye, Here Comes The Sun (som är den bästa i spelet), Eight Days A Week, I´m Looking Trough You och Revolution. Allt som allt, 6 låtar av 45 totalt är bra vilket är väldigt uselt enligt mig.

Karriärläget är väldigt simpelt till skillnad från Rock Band 2. Istället för att som i Rock Band 2 gå på turné och själv välja den stad man vill spela i, vinna pengar för att köpa nya kläder, gitarrer, skaffa manager finns inget av detta i The Beatles: Rock Band.
Istället spelar man som i de äldre guitar hero, det vill säga låt efter låt vilket är ett urtråkigt spelmoment.

Den egentligen största nackdelen med spelet är utöver allt det jag redan nämnt, så saknas det spelmässiga nyheter. Då räknar jag knappast att man kan spela till The Beatles låtarna som någon direkt nyhet.

Grafiskt är det rätt snyggt på Wii. Har inte spelat övriga versioner, men utifrån denna version kan jag säga att karaktärerna i spelet är rätt lika de riktiga Beatles medlemmarna. Dessutom finns det ett antal special effekter under varje låt. Överlag har grafiken inte förbättras särskilt mycket från Rock Band 2.
Det är synd, men kompenseras av den härliga designen. Otroligt passande design och tema.

Träningsläge finns givetvis för den intresserade, ett onlineläge där jag dock inte kan hitta någon att spela mot, därav ingen bedömning på den punkten.
Jag anser att jag inte behöver bedöma hur det är att sjunga med mikrofon eller att hur det känns att spela gitarr eftersom det redan påpekats i tidigare Rock Band recensioner.

Spelet håller skapligt länge om man utnyttjar alla svårighetsgrader, easy, medium, hard och expert. När jag började spela trummor valde jag easy för att sedan gå över till medium. Dessutom kan man låsa upp hemliga bilder och videoklipp på The Beatles.

Sammanfattningsvist, gillar du The Beatles, köp det. Jag har kommit fram till att jag inte längre ger The Beatles en chans. Den har dem redan fått. Enligt mig ett tråkigt band, ett överskattat sådant. När cirka 90% av deras låtar inte håller måttet, ja då är det självklart att spelet inte heller duger för mig.
Det passar godkänd gränsen enbart för att det kan vara rätt roligt att spela trummor till vissa låtar.

Plus: Härlig design, trevligt med extramaterial.
Minus: Utråkig låtlista, simpelt karriärläge, få nyheter.

Testad version: Wii (NTSC)

Grafik: 7
Ljud: 4
Kontroll: 7
Hållbarhet: 5

Totalt: 5/10 = En besvikelse i mina ögon.

Samlat betyg: 5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10