Svenska
MEDLEMSRECENSION

Tomb Raider: Underworld

Miss Croft är självklart tillbaka, men snyggare och bättre än någonsin.
Tomb Raider serien slog tillbaka med Tomb Raider Legend 2006 efter en lång 3 årig paus efter Angel of Darkness vilket blev både ett flopp spelmässigt och kontrollsmässigt.
Men efter Crystal Dynamics tog över serien efter Core Design så var spelets framtid säker.
Tomb Raider Legend fick höga betyg av varenda recension runt om i världen, och Tomb Raider Anniversary blev ett succé remake på Tomb Raider seriens första spel, Tomb Raider 1.
Tomb Raider har massor med inte förklarade och inte avlsutade avslut och Tomb Raider Legend på började historien om jakten på Laras försvunna mamma och avslutades med att hon skulle åka vidare just för att hitta sin försvunna mor.
På grund av att året efter Legend blev släppt så var just 10 års dagen för Tomb Raider serien ville dem fira att just släppa en ny omgjord Tomb Raider 1: Tomb Raider Anniversary.
Detta gjorde så att fansen fick vänta ett år till innan vi kunde få veta vad som verkligen har hänt till Laras mamma, och till vår stora shock kom vissa karaktärer från första Tomb Raider in i spelet ännu en gång.

Nu kommer vi äntligen till Tomb Raider Underworld.
Miss Croft ger sig inte lätt, nepp, hon kommer ta oss så långt som möjligt att just få det hon vill få.
Lara tar oss till olika kontinenter runt om hela världen, Meditarenska oceanen, där vi kommer träffa på den stora och väldigt detaljerade Kraken, Coastal Thailand, Croft Manor är en level i spelet, vilket kommer avslöja några stängda dörrar i huset... vilket är väldigt intressant, Southern Mexico, Jan Mayen Island och till sist dem två haven, Andaman sea och Arctic Ocean, och alla länderna i spelet har mycket att erbjuda.

Kontrollerna i spelet är bra finslipade och lätta att använda, men ändå känns spelets kontrollkänsla ibland buggigt, animationerna kan hoppa till två gånger ibland när man försöker hoppa på en klippa med en konstig kant, och ibland kan du även ramla om nånting går snett av sig självt, även om du hoppade rätt... och vissa objekt man bör kunna ta och använda lätt är ofta mer irriterande än kul.
Detta kan man märka på små stenar som man bör kunna placera på ett ställe utan att stenen hoppar till som om Lara skulle tricksa med den som en fotbolls proffs när man försöker lämna och gå ifrån stenen.
Detta både skapar en dålig bild för stenens realism för en sten bör vara tung och inte lätt som en boll, och ibland kan detta bli väldigt irriterande om det händer flera gånger.
Men annars är kontrollerna mycket mer avancerade och spelet är väldigt lätt och kul att spela, det är bara små sakerna som sätter minus på kontrollspels känslan.

Grafiken I spelet är väldigt avslappnande och detaljerat, Varenda buske ser annorlunda ut på olika sätt, du kan gå i buskar och du kommer se när Lara puttar iväg bladen så hon kan komma dit du vill ta henne snabbt.
Man har aldrig varit så glad att gå i svarta grottor med sin lampa på just Tomb Raider som i denna delen av serien, grottornas väggar är täckta av vatten vilket gör att när man lyser med lampan i en grotta så glittrar väggarna och ger en väldigt realistisk känsla av sig.
På grund av den bra grafiken som har Shader Model 3 funkar inte spelet på lite äldre datorer, vilket många fans var väldigt besvikna på, men det är bara att köpa en ny dator och spela detta spel, tro mig... det är värt det.

Kamera vinklarna i spelet har blivit mycket mer skärpta nu, men ändå känns kameran ibland lite påträngande när den går under fel vinkel men det hände inte ofta, inte för mig iallafall, vilket var tur.
Så kameran är godkänd.

En av spelets absolut bästa sidor är cinnematics, filmsekvenserna som spelas upp under spelens gång.
När dem väl kommer känns det som om du inte har spelat, bara kollat på en lång och väldigt bra film.
Filmerna i spelet är väldigt detalj rika, och alla karaktärerna har stor personlighet att ge ifrån sig.
Karaktärernas röster passar perfekt med deras ansiktsutryck och personlighet, vilket gör att spelet känns mer realistiskt än någonsin.
Lara som har rösten av Keeley Hawes är en fantastisk kombination, Keeley har en sån ton som är lätt för öronen men ändå har massor med kaxig och stark attityd i sig, verkligen passar fint för Lara.

Spelet tar dig vidare i serien och ger dig svar på alla dina frågor du har undrat under seriens gång, men ändå lämnar den dig med strävan efter ett nytt spel med mer svar än någonsin, det är just det som är så bra med Tomb Raider, serien verkligen håller ihop och skapar bättre och bättre äventyr under spel seriens lopp, och tro mig, speltiden på Underworld kommer imponera... det är inte kort.

Jag kan säga lätt att detta är absolut den bästa spelet ur serien någonsin, den både gör så att du aldrig blir uttråkad av spelet och du bara vill spela vidare, men även bjuder den på så mycket ögongodis grafiks mässigt.
Själv tycker jag att man bör spela Tomb Raider Legend och Anniversary innan Underworld, för då får men en hel bild av vad som har hänt och då är det lättare att hänga med men även njuter man dubbelt så mycket ur spelet för då får man reda på just dem svaren du har frågat dig själv under Legend och Anniversarys lopp.
Spelet får 9 av 10, fantastisk grafik, spelkänsla, filmsekvenserna är underbara och intressanta och spänningen är på topp, handlingen går vidare och avslöjar mer och mer saker som du aldrig ens kunde tänka tanken om.
Det enda negativa är just dem buggiga animationerna, objekten och kontrollskänslan som poppar upp ibland, men annars är detta ett absolut köp, inte bara för Tomb Raider fansen men också för dem som gillar en bra action äventyrs spel med vacker grafik.

Medlemsrecensioner10
Samlat betyg: 7.3/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10