Svenska
MEDLEMSRECENSION

Brütal Legend

Jag har rockat fett till Brütal Legend och det är dags för mig att skriva vad jag tyckte om spelet!

Efter att ha spelat demot så kändes detta spel bara som skit, en tråkig gameplay med ett segt tempo tänkte jag. Men jag köpte det ändå, på grund av den oerhört coola designen, den störtsköna musiken (som jag visste skulle finnas med i den fulla utgåvan) och den humorn Tim Schafer tillsammans med Jack Black har frambringat i de väldigt många cut-scenes som finns igenom spelet.

I demot får vi spela början av spelet, vilket jag gör i den fulla utgåvan också, jag tycker spelet är tråkigt... Igen! Men där demot slutade, där börjar det roliga och härifrån kommer du ha roligt en lång tid framöver! Du börjar med att åka över en rasande bro i hetaste metal-anda, ditt fordon är ett vrålåk, The Deuce, dock föredrar huvudpersonen Eddie Riggs (som spelas av Jack Black) att kalla den "The Druid Plow"!

Du är såklart föraren och bredvid dig sitter en läcker metal-brud som du kommer få bekanta dig mer intimt så att säga senare i spelet. Efter att ha kört igenom en fartfylld och galen bilbana där en hel bro går sönder kommer du ut i den världen du kommer vistas i, metal-världen med andra ord!

Denna värld är extremt cool! Det finns allt möjligt du kan tänka dig, Guardian of metal, headbangers, galna rockbrudar, 20 meter stora monster, metal drottningen och mycket mer, du kommer ha det riktigt roligt under varje möte med dessa, designen på världen är riktigt cool och det märks att här har man fått mycket inspiration från rockgudarna: Judas Priest, Mötley Crue, m.m.

Men du kanske undrar om det kul att köra också? Jag kan säga så här, att åka runt med ditt vrålåk och lyssna på störtskön metal är en riktigt skön upplevelse, älskar du det mesta av rocken från 70 talet och uppåt kommer du älska musiken, helt klart, du kommer njuta av musiken hela vägen, från början till slut. Så bilen är magisk för dig, för den erjuder några av de bästa låtarna i rockens historia!

Utan bilen är det inte lika kul, men fortfarande kul. Du går runt med din feta yxa och din coola gitarr, du kan spela solon för att bränna motståndarnas ansikten eller varför inte spela ett solo för att ta fram en brinnande zeppelinare? Annars kan du spela små riff som får motståndaren att chockas av tusen volt el!

Detta är riktigt kul, att kombinera dina gitarr skills, dina olika kombinationer med yxan och dina solon, detta är jävligt kul, men att gå runt, endast på fötterna vilket var det enda man fick göra på spel-demot är riktigt tråkigt, men detta ersätter ju ditt vrålåk så det gör inget! Du kan ta fram The Deuce på vilket ställe du än är i världen, det är bara att ta fram gitarren och börja spela ett solo, klarar du att spela solot, då kommer vrålåket fram direkt, härligt!

Storyn är cirka 5-7 timmar lång och är alldeles för lätt, även fast du kör på svåraste (vilket jag gjorde), utanför det finns det en massa sido uppdrag som borde ta dig en extra 5-7 timmar att klara. Efter du har gjort det så finns det en massa grejer att hitta som du också får något för, du kanske får lite pengar (s.k. "Fire Tributes" i spelet) som du kan spendera i "helvetet" där du kan köpa nya gitarrer, nya bildelar, nya yxor och mycket annat! Att hitta alla dessa grejer utspridda i världen borde ta dig 7 timmar (om du inte är en sån där tråkmåns som slår upp den fetaste guiden man kan hitta på nätet).

Dags för avrundning...
_______________________________________

Grafik: 8
Spelbarhet: 7
Ljud: 9
Hållbarhet: 7
Storyline: 6

Slutbetyg: 8
_______________________________________

EDIT: Vill bara lägga till lite.

Om du inte gillar hård rock, eller rock alls och tycker det är jätte jobbigt att lyssna på. Då kommer du hata detta spel, för det är HEAVY-FU**IN-METAL hela tiden!

Medlemsrecensioner17
Samlat betyg: 8.1/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10