Svenska
MEDLEMSRECENSION

Brütal Legend

Nu innan jag säger min åsikt/ först 5 beskrivnings ord: BÄSTA SPELET JAG NÅNSIN SPELAT: (STORY)

Spelet handlar om en Roadie vars namn är Eddie Riggs. För dom som inte vet vad en Roadie är. så är det en person som ser till att allt stämmer inför en metal show. Tex: att instrumenten är rätt stämda, ser till att ljudet är rätt mixat, och att ljussättningen är rätt och såvidare.


But letts get on. Spelet börjar med en intro cutscene där vi får se Eddie med hans senaste jobb som Rhodie åt ett rappband. Och Eddie blir förbannad för två saker: 1 Dom spelar inte metal eller rock musik/ 2 Alla gittar riff dom spelar är konstigt nog metal jag menar hur strange är inte det liksom?.

Eddie och hans partner börjar prata om hur dålig dagens musik är. Och

Eddie säger: "Önskar du alldrig att du var född en annan tid då musiken var awesome?"

Roadien: "Vadå typ som på 70-talet menar du?"

Eddie: "Nej tidigare typ som det tidigare 70-talet" Så jävla skönt citat. Men iallafall så ser Eddie att gittarristen i bandet håller på att falla från en avsatts. Varpå han då säger.

"Jag sa ju åt er att ni inte skulle klättra på dendär!!! era dumma j###. Och detta är en av mina favoriter i spelet. Man kan vällja om spelet ska innehålla svärord eller inte. Så då säger Eddie såhär: "You stupid mothafucking piece of shit". Sedan springer han fram och fångar snubben. Strax därefter rasar scenen ihop på Eddie.

Man som spelare tänker ju nej!! nej va fan Eddie dö inte. Nu ser man blod rinna ner från Eddies hand till hans metall prydda monster symbol på skärpet. Och sedan börjar märkets ögon plötsligt att lysa röda. Sedan plötsligt börjar scenen förändras till ett stort rytande monster av metall. Som nu tittar argsint på bandet. Nu kommer en annan av mina personliga favvoriter med spelet. Precis som förut får man nu två val igen men denna gång om spelet ska vara blodigt eller inte. Sen blir besten rasande och dödar dom i bandet. Och nu äntligen börjar spelet på allvar.

Ska nu bäretta lite mer detaljerat va spelet handlar om. Eftersom, att jag nyss bara berättat om introduktionen igentligen. Ska btw försöka att inte spoila för mycke.


Eddie vaknar sedan upp i en konstig värld, full av konstigt klimat och väder. Eddie får sedan veta att han hamnat i Metalvärlden.
Där allting är metal inspirerat. Sedan joinar Eddie ihop med en grupp motstånds- kämpar. Som bärettar att världen hålls i ett hårt järngrepp av demonen Doviculus

som med sin fraktion Tainted Coil har förslavat stora delar av mänskligheten. Och dessa motstånds- kämpar: är dom enda som lyckats hålla stånd mot honom. Så nu ber dessa mäniskor ledda av en som heter Lars btw. Att Eddie ska hjälpa dom störta denna tyrann. Så sedan beväpnad med sina två vapen: En yxa och en magisk gittar. Ger sig Eddie ut med dessa freedom fighters, som han döpt till Ironhead. För att besegra Doviculus.

GAMEPLAY

Detta är det skönaste gameplay jag nånsin haft glädjen att ta del av. Rå, fräck, cool, awesome och brutal hack and slash. Spelet är en blandning av Devil May Cry och God Of War. Ett minus för att man inte kan hoppa men no big deal.

GRAFIKEN

Är det överlägsett bästa jag sett i ett hack and slash spel ever.

LJUDET

Är också klockrent inge störningar, hack, oskarpt eller nått sånt.

HÅLLBARHET

For a very long time facktiskt. eftersom detta är ett överlägsett unikt spel, hack and slash, grafik, gameplay, musik och story. Har alldrig slagits ihop på ett sånt bra sätt förut. Och det innehåller bara bra musik det vill säga endast METAL. Och slutligen bästa klockrena, skönaste humorn nånsin i ett spel.


(Slutsumering)

Grafik: 9/10

Gameplay: 8/10

Story: 10/10

Ljudkvalite: 10/10

Hållbarhet: 8/10

Medlemsrecensioner17
Samlat betyg: 8.1/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10