Svenska
MEDLEMSRECENSION

Mega Man Powered Up

Mega Man är tillbaka fast omgjort till PSP. Mega Man Ska åter igen sätta stopp för Dr.Wily som vill ta över världen med robotar.

I spelet dyker robotarna från det första spelet till NES och även två nya robotar som heter Timeman och OilMan.

Spelet är ett härligt äventyr i 2D med härlig spelkänsla som de gamla spelen på NES. När man har besegrat robotarna så får man deras vapen som är till stor hjälp mot alla robotarna. Alla robotarna är svaga för en speciell attack så man måste vete vilken attack man ska använda på dem.

Det finns ett annat äventyr i spelet fast då spelar de musiken från Mega Man 1 och Timeman och Oilman är inte med i det.

Något nytt är när man besegrar robotarna på easy med endast Megabuster så kan man spela som dem. Alla robotarna har speciella egenskaper som att Timeman kan sakta ner tiden och Bombman kan spränga vissa block.

Det finns med olika uppdrag man kan göra i spelet som att ta sig igenom en bana utan att bli träffade en enda gång av fiender eller att förstöra måltavlor som finns på olika ställen.

det finns ett läge som gör att man kan bygga egna banor som man kan spela och dela med andra spelare online.

Det finns några jobbiga saker i spelet som i Gutsmans bana då man måste åka på plattformar som fälls ner vilket har skapat en viss mängd arga tillfällen. Också har vi Icemans bana då man måste ta sig över ett stort stup genom att hoppa på plattformar som skjuter också kommer det flygande pingviner.

Kontrollen är ganska bra fast den kan vara lite svår ibland som när man ska hoppa mellan plattformarna hos Gutsman.

Ljudeffekterna är härliga med bra nygjorda versioner av banorna och sköna ljudeffekter som verkligen passar till alla delar. Det ända som inte var så bra var rösterna de hade använt till karaktärerna. Det är bara Dr.Wily som har en bra röst i spelet.

Grafiken är härligt gjord med bra designade fiender och miljöerna är också bra gjorda. Bakgrunderna är riktiga bra gjorda. När karaktärerna rör sig så ser de verkligen snyggt animerat.

Ett minus är att det är lite för kort och det går att spela ut rätt snabbt.

Grafik - 9
Spelbarhet - 9
Ljud- 8
Hållbarhet - 8

Slutbetyget blir en stark nia fast det skulle ha fått en tia om det hade varit längre.

Samlat betyg: 8.5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10