Svenska
MEDLEMSRECENSION

Batman: Arkham Asylum

Jag kan, jag kan bara inte låta bli att hata alla som inte dyrkar Batman. Jag älskar serierna, filmerna och nu spelen. Det är en fantastiskt att leva sig in i Batman: Arkham Asylum. Jag älskar det, och jag kommer för alltid göra det också


Spelet börjar med ett intro, ett bra. Ett fantastiskt jävla bra intro. Batman har precis fångat Jokern och dom är på väg till Arkham Asylum. Ett stort, men hemskt fängelse där Gotham's största och värsta brottslingar finns. När man börjar själva spelandet så är det en bra inledning där man får följa Jokern (som är fastspännd i en bår) en bit. Man får tid att titta på omgivningen, känna på kontrollen (som är underbar) och lyssna till Jokern's psykiska skratt och roliga kommentarer.


Jokern rymmer från vakterna och tar över hela fängelset med hjälp av Harley Quinn, han släpper lös alla som finns där och låter dom springa runt fritt i Arkham. Eftersom Jokern tagit över så har han kontroll över högtalarna i Arkham, så då och då pratar han om hur värdelös han tycker Batman är och skämtar om honom.


Storyn är ruskigt grym, det blir allvarligare och djupare hela tiden. Dialogen är välskriven och rösterna är perfekta. En grej jag kan störa mig på är att Batman är fruktansvärt stel i sitt sätt att prata. Han säger nästan aldrig nåt roligt. Men det kompenseras av Jokern, som man aldrig blir less på.


Dom som följt den animerade serien eller sett filmerna kommer älska alla bossar som består av kända Batman skurkar. Jag vill inte avslöja nåt innan du spelat igenom spelet. För att spoilera det här spelet är att förstöra en upplevelse som inte går att få tillbaka.


Det finns ju massor med roliga saker i AA men en av de roligaste är "challenge mode" där man antingen slåss och använder det perfekta combo och fighting systemet som finns. Eller "predtor challenge " där man får smyga runt och lura beväpnade vakter. Man kan fullständigt leka med motståndaren i båda sorterna. Vilket är nästan ohälsosammt roligt.


Batman har ju massor med gadgets som han använder. Batarangen är ju en av dom roligaste, att sitta uppe på en staty och överraska en av Jokern's henchmen men en batarang i huvudet är väldigt roligt, men det finns ju andra saker också som man låser upp eftersom.


Grafik 9/10: Det är väldigt snyggt, allt i Arkham Asylum är väl detaljerat och snyggt gjort. Att ställa sig på ett hustak eller ett berg och titta ut över Arkham och se lite av staden långt borta är en upplevelse.


Kontrollen 10/10: Kontrollen är verkligen en av de bästa, fightingsystemet är klockrent och att få svinga sig upp på statyer och plocka fiender en efter en är riktigt coolt. Jag kan nog våga säga att Batman: AA har en av dm bästa kontrollerna jag någonsin testat, och då har jag spelat sen jag var 5 år.


Ljudet 9/10: Nu har jag ingen surround anläggning men jag har ett par bra hörlurar som jag alltid använder när jag kör AA. Ljudet ska upplevas i surround, så är det bara. Det är för bra för att bara lyssna med ljudet från tv'n eller liknande. Det är riktigt, riktigt bra.


Hållbarhet 8/10 : Batman: AA är ett hyfsat långt äventyr. Men det är inte jätte långt. Man spelar ut storyn på... Kanske 15 timmar. Men sen finns det 240 riddlers ( Frågor, gåtor och saker man ska plocka upp eller förstöra) som Edward Nigma (aka: The Riddler) har placerat ut över hela Arkham. Man låser upp olika Challenges ju fler saker man svarar på och gör. När man är klar med allt så får man en rätt rolig överraskning...


Sammanfattning: Jag kan säga att Batman är det bästa spelet jag kört på länge. Med en fantastisk story, häftig dialog, otrolig kontroll och grymt roliga överraskningarna genom spelets gång. Om du inte köpt eller spelat Batman så köp det nu!

Medlemsrecensioner43
Samlat betyg: 8.9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10