Svenska
MEDLEMSRECENSION

Grand Theft Auto IV: The Ballad of Gay Tony

Då har jag alltså klarat ut GTA IV: The Ballad of Gay Tony. En historia full med helt action, våld, och svordomar(mer än nånsin). Dessa koncept håller för att göra ett grymt spel.
och det gäller även i detta fall.

Du spelar som Luiz Lopes, livvakt till nattklubbsägaren Tony "Gay Tony" Prince. Spelet startar ungefär i mitten av original.GTA:t, där du ligger på golvet samtidigt som Niko Bellic och ett annat gäng rånar stadens huvudbank. När du väl kommer bort därifrån, börjar actionen.

Kort sagt så är storyn i TBOGT grym. Den kanske inte håller upp till GTA IV:s makabra story, men helt klart till t.ex. San Andreas. Äventyren mellan Niko, Johnny från Lost and Damned, och Luiz Lopes vävs samman på ett vackert sätt. Nu har vi fått se museumuppdraget ur allas synvinkel, och det ökar spelkänslan ytterligare.
Om ni tyckte att Niko Bellic var en kall man, så är Luiz slutet på termometern. Han dödar hit och dit, och har absolut ingen nåd i sig.

I spelet medföljer också en hel rad med nya vapen och bilar. Jag hade så tokroligt på ett av uppdragen där du skulle spränga en lyxyacht i luften med en militär superhelikopter. i spelet kommer också en kraftfull M249 och en mängd nya, spännande vapen.

Världen har självklart inte ändrats eftersom spelet utspelar sig samtidigt som GTA IV, men staden är lika levande som alltid, och alla lever ett eget liv. Precis som det ska vara.

Låtmaterialet är en aning utökat, men annars är det samma radio.

En väldigt efterlängtad sak är helt klart fallskärmen. Nu kan du faktiskt få en chans om du ramlar av Empire State Building, och det är helt klart förbättrat från GTA San Andreas.
i spelet finns också en fightingklubb, men den känns aningen värdelös än så länge. till nästa gång kan dom nog fixa med lite specialrörelser eller nåt.

Det var allt, tack för att ni läste!

+ Grafiken, många grymma funktioner, bra story, vapnen.

- Fightingklubben är värdelös, mycket röriga mellansekvenser.

Samlat betyg: 9.3/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10