Svenska
MEDLEMSRECENSION

Brütal Legend

Efter att ha spelat det här udda men underbara spelet i runt en vecka så är det då dags. Ja dags att recensera alltså.

Spelet börjar med en scen där du som eddie riggs är en roadie, alltså tar hand om scenen och liknande, till ett band som spelar förjäklig metal. Du får välja om du vill ha svordomar och även om du vill ha blod. Sedan bär det av, man transporteras till det förflutna, till tiden av metal.

Storyn börjar ganska trevande, du får din yxa, du får din gitarr, du slaktar lite och träffar en annan person. De första uppdragen har man nästan ingen aning om storyn, men sedan sugs man in mer och mer, tills man vet allting om den här världen. Eller egentligen så är det ju tiden. Du ska hjälpa till att genomföra en revolution mot demonerna, som härskar. Under resans gång händer allt möjligt, romantik, komedi, svek och död. Jag tänker inte gå in för mycket på detaljer för att inte förstöra storyn.

Det mest intressanta med Brütal Legend är hur det blandar olika stilar. Komedi och metal. Racingsspel, tredjepersons köttarspel och till och med realtidsstrategi. Det bästa är inte de blandade stilarna, utan det är att de faktiskt fungerar tillsammans. Det är lite likt Grand Theft Auto, du kan göra dina uppdrag när du vill, men du kan också köra runt fritt och du kan även göra sidouppdrag. Den största skillnaden är miljöerna och musiken.

Och på tal om miljöerna: De är helt otroliga. De är otroligt blandade, det finns skogsmiljöer, grottor, snömiljöer, träskmiljöer och till och med ett dödsrike. Man kan också hitta landmärken som ligger lite här och där, det kan vara allt från en gigantisk gitarr till en gigantisk gotisk kyrka till en stor kulle med ögon och munar överallt. Hela spelet fullständigt lyser av fantasi och kreativitet. Till och med djuren. De är spikiga, metalliska och farliga. De gör allt från skjuter piggar, klöser, stampar och till och med skjuter laser ur ögonen. Det finns också ett djur som är hälften gris och hälften motorcykel.

Uppdragen är ganska varierade även om de på vissa punkter liknar varandra så är de ändå unika på något sätt. Tyvärr tar de inte så lång tid att spela igenom, men det räcker för att få ut en del underhållning, och mycket annan tid spenderade jag åt sidouppdragen och att samla på saker. Man kan samla på olika saker för olika bonusar och även låsa upp legender som lär dig om landets förflutna. Man kan också till exempel befria drakstatyer. Men just den delen är otroligt dryg, det finns 120 drakar att hitta och man hittar inte många bara på måfå, själv använde jag en guide för att hitta alla.

Sidouppdragen är däremot inte jättebra gjorda. Det finns några olika typer, två typer av försvar, en serie racinguppdrag och massvis av bakhåll på fienden, de uppdragen är alldeles för många. Sedan finns det ett fåtal unika sidouppdrag, men de är inte alls många.

Men en av de sakerna som verkligen är grymma och lyser upp hela single playern det är de olika cutscenes. De är briljant gjorda och är av olika typer. Det finns många komiska scener men även några med romantik, slagsmål och död, vissa av de blandar också de här elementen. De har också bra röster i form av olika kändisar. Om du bara vet lite om det här spelet vet du nog också att Jack Black är med i spelet och spelar dessutom huvudkaraktären. Sedan finns det också andra såsom Ozzy Osbourne, Lemmy Kilmister från Motörhead.

Sedan är det också multiplayer, men det är ingen del jag gillar personligen. Det du gör är att du spelar ett strategimoment, som jag nämnde tidigare, fast mot en människa och du kan också träna mot AI:n. Det finns tre faktioner: Ironheade (Faktionen man spelar som i single player som står huvudsakligen för Heavy Metal), Tainted Coil (Demonernas faktion som står för typ Industrial Metal eller något liknande) och slutligen Drowning Doom (Som är emos/goths och även har huvudsaklign odöda enheter och de står för Death Metal)

Då tackar jag för mig genom att säga att det här är ett underbart spel och du behöver inte gilla metal särkilt mycket för att uppskatta det, själv lyssnar jag till exempel inte bara på metal utan även andra musikstilar. Min nästa recension kommer antagligen vara på Call of duty: Modern Warfare 2 ifall du är intresserad.

Medlemsrecensioner17
Samlat betyg: 8.1/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10