Svenska
MEDLEMSRECENSION

Risen

Jag gick ned till Game som vanligt, hade ledsnat på ett par spel så hade tänkt byta in dem mot spelet "Risen". Jag hade sett alla trailers samt gameplay genomgångar och det verkade vara ett bra spel! Efter jag köpt det gick jag hem igen i regnet, men tanken på att ett underbart spel låg i påsen fick mig endast att fokusera på att sätta mig ner och spela snarast möjligt.

Kommer hem, lägger i skivan, startar spelet, spelar i 1½ timme - och jag kunde inte vara mer besviken!

Risen försöker, och försöker, och försöker men lyckas aldrig. Spelet hade stor potential dock slängdes den bort helt och hållet. För det första så är spelet GRYMT obalanserat. Jag hade det jätte lätt att döda de första fienderna, men efter jag hade hängt ett tag i en liten stad utan att fatta vad questen gick ut på eller vart jag skulle, så gick jag på upptäcktsfärd.

Ungefär 10 meter utanför staden möter jag en "Gnome", piece of cake tänker jag. Icke, jag gjorde knappt någon skada på honom sedan tog den lilla saken ihjäl mig på 4 slag. Som sagt... väldigt obalanserat. Men, miljöerna var väldigt trevliga att vistas i.

Ljudet fanns det också mer att önska sig av, det hade sina stunder mer än resten av spelet. Som då det regnade en gång i spelet, ljudet av regnet bröts och kom tillbaka så snart som du rörde dig eller stod stilla.

Sedan har vi rösterna, personerna i spelet kunde inte kunna låta mindre engagerade i vad som händer i storyn. Det låter som att så många skeppsbrutna har kommit dit och försökt hjälpa dem med olika saker att de helt enkelt slutat bry sig. Och karaktärerna har en dålig vana att repetera samma rörelsemönster samt öppna munnen alldeles för mycket i en konversation. (Som när en karaktär sa "so" och hans mun blev så stor att man kunde trycka in en melon t.ex.)

Jag vet att detta blev som ett enda stort klagomål, men Risen var en gigantisk besvikelse på alla håll och jag vill ju självklart varna andra spelare. Ljudet, röster, karaktärer, design, systemet man slåss samt levlar skills med, story... listan fortsätter länge.

Man kanske ska nämna också att pga spelets usla uppbyggnad så spelade jag inte med den entusiasm jag en gång hade innan jag satte spelet i min Xbox. Spelade The Darkness tidigare, var det mest värdelösa köpet jag hade gjort, tills nu.

Om du köper Risen, gör det isf som en födelsedags present till någon du inte tycker om. Troligen så kommer dem efter 3 timmar framför spelet kasta sig ut från balkongen eller över diverse köksartiklar i ren frustration.

Tyvärr Risen, kunde ha älskat dig... om du inte hade tillverkats.

En SVAG 3:a från mig.

//Sokrates

Samlat betyg: 6/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10