Svenska
MEDLEMSRECENSION

Brütal Legend

Skrivet av: Rosvold   2009-11-09

Jack Black, metal, headbangers. Kan ett spel bli bättre? Faktum är att det kan bli mycket bättre... tyvärr! Jag hade höga förhoppningar om Brütal Legend när jag på måfå gick och köpte spelet. När jag spelat igenom den episka inledningen full av svordomar, blod och sköna repliker från huvudpersonen Eddie (spelad av Jack Black) så verkade spelet bli ett av årets favoriter. Det tog ett tag att inse att den linjära och grymt underhållande inledningen faktiskt var en engångsföreteelse i spelet.
När man träffat resten av sitt crew blir spelet rätt tråkigt, förutom vid vissa scenarier och filmsekvenser där röstskådespleriet slår igenom. Det verkar som om utvecklarna vid Double Fine har haft svårt att bestämma sig för vilken genre spelet ska tillhöra. De lite fåniga RTS-momenten i spelet är rätt svåra att kontrollera och känns felplacerade i spelet. Dock ska sägas att det finns potential till bra multiplayerläge om tillräckligt många personer överväger att koppla upp sig och ta sig an utmaningen.
Största delen av spelet tillbringar du i "The Deuce", en stor hotrod som den händige Eddie bygger ihop i början av spelet. I den åker du runt och hjälper ditt crew slå ner onda styrkor i världen, och räddar kämpar som du sedan kan använda dig av i de tidigare nämnda RTS-sekvenserna.
Jag ska erkänna att storyn i spelet är rolig att följa, men den är över innan du hinner säga "Ozzy Osbourne". Du träffar roliga karaktärer som hjälper dig i ditt uppdrag, och med kända ansikten som t.ex. Lemmy från Motörhead blir det hela tiden intressant.

Men slutprodukten är ett bra spel, med mycket action, fyndiga cutscenes och kända ansikten. Ett roligt spel om man gillar hårdrock och nitar, men tenderar att bli en aning tråkigt i längden.

Medlemsrecensioner17
Samlat betyg: 8.1/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10