Svenska
MEDLEMSRECENSION

Resident Evil 5

Skrivet av: Urukaj   2009-12-04

Okej, kanske innehåller lite spoilers. Resident Evil 5 är uppföljaren till en av mina favorit spelserier, konceptet i 5:an håller inte samma klass som föregångarna, nu när 5:an tycks vara ett action spel istället för ett survival horror spel, som resident evil ska vara. Slutligen saknar jag alla roliga pussel som fanns i de gamla Resident Evil spelen.

Trots detta är det kul att man ställs inför nya utmaningar i 5:an än vad man tidigare fått utstå, när gamle hederlige Chris Redfield och den nya karaktären Sheva Alohmar skickas på ett uppdrag i hjärtat av Afrika.

Där civilbefolkningen blivit drabbade av T-viruset och visat på anorlunda symptomer än tidigare, t.ex: så skjuter de Ak-47, och kan åka motorcykel, vilket är lite på gränsen till för mycket om ni frågar mig.

Spelet saknar Resident Evil stämmnigen, man är för det mesta ute mitt på blanka dagen och zombies bara kommer lite här och var.

När jag brukade spela Resident Evil 3 så gick man i ett mörkt och övergivet Racoon City där man var tvungen att vara på beredd hela tiden för att inte överaskas av en zombie som kan ligga på lur någonstans.
I 5:an så behöver man egentligen bara ta ett bra vapen och springa igenom banorna och skjuta ner allt man ser, isället för att behöva ta sig fram vaksamt.

Dessutom är det inga roliga pussel i spelet längre som jag tyckte var viktigt.

Men Multi player-läget är riktigt kul såväl i Story Mode som i The Mercenaries. Det är bra grafik, och najs specialeffekter, och helt klart värt att köpa vare sig man har spelat de tidigare spelen i serien eller inte, jag hade iallafall väldigt kul med det.

Medlemsrecensioner38
Samlat betyg: 8.4/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10