Svenska
MEDLEMSRECENSION

Little Big Planet

Vi var fyra som spelade create-mode online och vi hade kommit överräns om att skapa en stor och mäktig pyramid. Vi satte igång att bygga var och en för sig... men efter ett tag tröttnade jag och gick iväg (i smyg) och började skapa en enorm och farlig robot istället :P
Jag fick roboten att attackera mina medspelare, vilka direkt började bygga både murar och försvarande robotar som snabbt vände faran åt mitt håll... och det var igång. Det var något av den roligaste och mest kreativa strid jag någonsin varit med om online! :D Och allt gjordes av små gulliga sackboys. Kan det bli bättre?

Designen på spelet med tyg, klistermärken, rep och bultar fungerar och matchar helt med spelidéen: play, create and share. Eftersom allting är "hemmagjort" och ska gå att återskapa själv så känns det helt rätt att allt liknar lillasyrrans dockskåp.

Bortsett från de tre lagren i djup så är spelkontrollen som vilket plattformsspel som helst. Har man spelat Super Mario så är LBP storebrorsan; mer utvecklad och kan fler saker. Det ända som kan ställa till problem i början är när man ska hoppa ner från en plattform till en annan nedanför och man måste hoppa med thumbsticken nedåt.

Musiken i spelet fastnar och sitter kvar samt ger ett perspektiv till var man befinner sig. I Amerikas storstäder spelas hip-hop, hos djuren i Afrika hörs bongotrummor och på besök i Asien kan man avnjuta mystiska flöjt-sounds. Om man nu skulle tröttna kan man knäppa på sin egen musik genom startmenyn.

Little Big Planet kommer till sin fulla rätt med flerspelarläget, många utmaningar måste göras av flera samtidigt och det är klart roligare att tävla mot andra än sig själv.

Jag är enligt vänner och bekanta en "mysgamer" som älskar design, tankeverksamhet, sidequests och musik i spel. Därför är Little Big Planet ett självklart val för mig.

Little Big Planet är det ända spelet hittills där det faktiskt bara är din fantasi som sätter gränsen (i stort sett). Ett mästerverk, bra jobbat Media Molecule! :)

Medlemsrecensioner48
Samlat betyg: 9.6/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10