Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
MEDLEMSRECENSION

Darwinia+

Darwinia+ är ett spel som nyligen släppts till Xbox 360 Arcade som ursprungligen (enligt Wikipedia) släpptes redan 2005. Ett härligt indeispel som handlar om ett virtuellt ekosystem med små självmedvetna varelser som heter Darwinians. Deras värld är under attack av ett virus som hotar att förinta allt i dess väg och det är upp till dig att rädda dom.
Spelet har en klar smak av filmen Tron vilket jag verkligen gillar. Överlag är styrningen simpel och intuativ men missar du information som ges till dig av din ledsagre genom spelet, Dr. Sepulveda, så kan det bli aningens frustrerande. Jag missade nämligen hur man skulle förvandla sin Armour enhet till Gun Turret. Något jag försökte förgäves att göra i närmare en timme tills jag gav upp. Trotts att det meddelas hur du skall rikta din antenn varje gång markören snuddar vid en så nämns Gun Turret funktionen bara en gång. Ibland när du styr dina Squadies så kan kameran ställa till det rejält och tvinga dig att använda Kraften när du ska skjuta något som finns utanför synvinkel men för övrigt fungerar den bra. Dessutom har jag förstått att en uppföljare till Tron kommer snart.
Darwinia för tankarna tillbaka till den tid då jag började spela spel och hur underbart det
var att man kunde skapa så mycket spel känsla med så lite minne och cpu kraft. För oss över 30 så är det definitivt ett spel jag rekommenderar. Jag rekommenderar det för alla som har en helg att slå ihjäl. Väl värt pengarna. Det får mig också att tänka på om det är värt att producera ett spel i 5 år, för flera miljoner dollar, när det tar 10 timmar att spela i genom det. Klart det är men ändå, tanken finns där.

Samlat betyg: 7/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10