Svenska
MEDLEMSRECENSION

Heavy Rain

Skrivet av: etelion   2010-02-28

Ikväll spelade jag klart Heavy Rain. Vad tyckte jag om det? Joo, det ska jag berätta! I ett nötskal är Heavy Rain inte ett spel, utan mer en film. En film som man själv kan kontrollera, till en viss del. Man får själv välja vad karaktärerna ska säga och göra och storyn spelas ut därefter. Och vilken story det är! Äkta thrilleranda över det hela, med lagom mycket spänning. Den handlar om en mördare, Origamimördaren, som kidnappar barn och därefter dränker dem i en pöl av regnvatten. Han lämnar inga spår efter sig, förutom en origamifigur i offrets hand - därav namnet.

Man får spela de karaktärer och träffa några personer som påverkats mest av mördarens illdåd. En pappa, en FBI agent, en privatdektektiv och en journalist är de roller man får axla. Allas berättelser sammanflätas och man upptäcker under spelets gång exakt vad det är som driver dem att försöka hitta denna mystiska "origamimördaren".Själva kärnan av spelet är frågan "hur långt är du villig att gå för att rädda någon du älskar?" och det stämmer verkligen. Man hamnar i vissa situationer under spelets gång där man inser sina gränser, vad man kan och inte kan göra.

Gameplay i spelet består mest av att trycka på rätt knapp vid rätt tillfälle, vare sig det är vid viktigare delar som i fightingscenerna eller de mindre, när man t.ex. ska klättra upp för något. Animationerna i Heavy Rain är verkligen bra, speciellt de i ansiktena. Man ser direkt när karaktärerna är ledsna, arga eller glada. Skådespelarnas insatser gör också att karaktärernas känslor förmedlas till spelaren. Musiken är också väldigt bra. Den har exakt den ton som det ska vara i en viss situation. Vid actionscener är den snabb och högljudd, vid sorgliga scener är den långsam och harmonisk.

Heavy Rain är ett försök att få folk att se spel på ett annat sätt. De handlar inte bara om att skjuta aliens på en avlägsen planet, utan om något som faktiskt skulle kunna hända i verkligheten. Jag gillar Heavy Rain, starkt. Jag har inte sett ett spel med så många olika slut och moraliska val sedan Fallout 3. Jag skulle kunna rabbla på mer om vad det är som gör Heavy Rain så bra, men jag säger bara såhär: om du har ett PS3 så måste du köpa det. Det är ett spel som tänjer på gränserna av vad som är möjligt med berättandet i spel.

Medlemsrecensioner26
Samlat betyg: 8.9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10