Svenska
MEDLEMSRECENSION

Grim Fandango Remastered

Buenas tardes, angelitos! Jag har spelat det grafiska äventyrsspelet Grim Fandango, och tänkte göra en recension av det.

Jag tänkte först inleda med vad spelet handlar om.
I spelet styr man Manny, en död gentleman som bor i The Land of the Dead. I The Land of the Dead bor bortgångna själar vars uppgift är att ta sig till den Niende Undervärlden för att vila för evigt.
Manny jobbar som resebyråtjänsteman på företaget Department of Death. Hans uppdrag är just att eskortera själarna (som är i form av caracasfigurer) till Nionde Undervärlden. Han är respekterad och framgångsrik på sitt jobb fram tills Domino, en narcissistisk och spydig man, anställer sig och snabbt blir hans rival. Domino har mycket bättre klienter än Manny och toppar honom. Mannys chef hotar att sparka honom om han inte skaffar bättre klienter.
Manny snor Dominos klient Meche, en vacker och godhjärtad kvinna. För att ta sig till den Nionde Undervärlden måste man antingen skaffa en biljett och åka dit via tåg, vilket tar 4 timmar, eller gå dit via fot, vilket tar 4 år. Det blir en missuppfattning; Meche tror att hon är tvungen att gå via fot även fast hon hade en garanterad plats på tåget. Det slutar med att hon smiter från Manny och att Manny får sparken.
Hur ska Manny klara sig nu? Han är utan jobb och har dessutom tappat bort en klient som är ute i den farliga vildmarken. Men vad spelar det för roll med hans klient är borta, han har inget ansvar arbetsenligt längre... Men han har ett samvete.

Det här var en av de spelen som framkallade en "wow"-upplevelse. Allt är "wow": en makalös story som fängslar en snabbt, miljöer som utan tvekan är ögongodis, svängig musik i särklass, underbar humor och charmiga karaktärer blir tillsammans inte mindre än ett mästerverk.

Har aldrig stött på ett sådant unikt spel. Jag är galen i de här äventyrsspelen, väldigt synd att det sällan finns sådana nu för tiden. Finner ingenting negativt förutom att risken finns att man sitter instängd i timmar med spelet ;) Mmm... Bäst att brygga lite SHOWBUSINESS COFFEE för att orka hålla sig uppe och spela...

Samlat betyg: 10/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10