Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
MEDLEMSRECENSION

Lego Star Wars

Lego, lego och ännu mer lego. Man kan bara helt enkelt inte tröttna på TT games charmiga Lego Star Wars spel. Och det är här TT började...

Lego Star Wars: The video game är baserad på dom tre senaste Star Wars filmerna. I,II och III. Dom här tre fantastiska filmerna har nu blivit till små leksaker. Alltså då menar jag världens skönaste och populäraste leksak, alltså lego.
Så snabbt man hunnit se dom första minuterna av Lego Star Wars så tänker man på den charmiga designen på dom söta små figurerna.
Störtskönt! Med andra ord...

Lego Star Wars: The video game har det klassiska namnet "Video game" som oftast nu i nutiden används hela tiden. Men det var ju här TT började, eller hur? Då ska vi väl ta allt från första början.

Lego. Danska små leksaksklossar som är perfekt till ett sådant spel. Allt. Jo, allt. Börjar med den klassiska filmen från 1999...
Obi-Wan Kenobi som på den första filmen var Padawan, och den förståndiga Jedi mästaren Qui-Gon Jinn sitter i den Republiska skeppet som är just nu på väg mot den enorma Sepratist skeppet. Trade fedaration alltså...
Som man lugnt kommer att märka är att lego gubbarna komuniserar via tecken språk. Alltså menar jag att dom inte kan snacka eller babbla något, och istället så mummlar dom för sig själv och gör barnsliga tecken så yngre spelare ska tycka det är kul. Själv tycker jag också att det är väldigt skojigt.

Storyn är detsamma. Om man sätt filmerna så har man redan förstått vad som kommer att hända. Men visst är det lite spännande att veta hur Lego figurerna ska göra denna lite Parodisiska Star Wars till en barnvänligare Star Wars. Som till exempel så har ett par av gubbarna bytt personlighet på något vis. Som den unga Kenobi är klumpig och klantig på den första filmen, och kommer att fortsätta så ända fram till episod III. Ett lite små roligt momentet är när den stackars Kenobi inte får igång sitt Lasersvärd, medans Jinn förstör en efter en på det lätta sättet. Så när Kenobi nu äntligen fått igång Laserpinnen så är alla Droider i småbitar.

Många roliga skämt kommer att dyka upp här och var. Ljudet är helt okej, dock inte den bästa. Lite smått enkel men tack vare den goda musiken så slipper ljudet få en sexa. Grafiken är simpel. Kanske inte den bästa, men det är en sån mysig känsla och design så man glömmer helt grafiken. Men annars så är grafiken helt bra. Trots så mycket bra och inte så mycket blä, så finns det ett litet misstag som TT antagligen borde ha märkt. Legot. För det är faktiskt så att spelet innehåller kolosalt lite lego så man blir smått ledsen inomsig. (Då menar jag för dom extremt känsliga personerna.) Men som på dom andra Lego spelen så är det oftast det som är gjort av lego som är det som man kan slå sönder. Annars så är det inte mycket lego...Vilket är synd...

Lego Star Wars bjuder på en lång och välgjord story som ingen PC, Ps2 eller GameCube ägare bör missa. Det är såklart tillför dom allra yngsta, men vem är sagt att äldre inte får spela det egentligen?

Ett av dom skojigaste stunderna är när man precis klått Generalen Grevious, man är i den djungel täta planeten av Kashyyyk och det är ju just då Klonerna vänder ryggen mot Jedi och börjar då att störta dom. Man spelar som Yoda och Chewbacca och då märker man att en av Klon kommanderna diskuterar med den onde Palpatine om att dom nu ska göra slut på den korta men coola Yoda.
Klonen lyssnar såklart och ber sina mannar att rikta vapnerna mot Yoda och Chewie. Men såklart så vinner man överlägsett över dom.

Men när jag menade med det bästa stunden var när man kommit till Kashyyyks stränder och man ser en massa Droider och Kloner som kutar omkring in till skogen. Då får man som Yoda, gå och göra slut på så många man vill. Det är störtkul säger jag bara.

Nu när det är ett barnaspel så finns det ju såklart något som man måste sammla på. Minicits. Minicits är en sorts, jaa, vad kan jag säga. En cit, eller något. Men iallafall man ska sammla på en drös med såna för att sedan kunna låsa upp saker, som till exempel en hel hög med pengar. Och sedan bygga upp ett skepp. Det är då och då lite krångligt att finna dom små vita kittarna. Men det är inte bara Minicits som man ska söka efter.

Man ska även få till sig pengar, eller det Engelska ordet: Studs, för att kunna låsa upp karaktärer och annat. Alltså så köper man dom för Studsen. Dom finns här och där, innuti lådor eller så kan man aktivera en maskin som släpper ner eller slänger ut en hög med studs.

Nu undrar du kanske om man har en sorts "liv mätare" och det är så att man har fyra liv som i detta spel visas som hjärtan. Om du förlorat ett hjärta så måste du hitta nya. Och om du dör, så förlorar du pengar som faller åt alla möjliga håll. Dock så har spelet inge Game Over så om du dör så får du vänta i ett par sekunder så respawnar du tillbaka.

Bosserna är episka, där dom också bär en mängd med liv. Du ska stå öga mot öga med: Jango Fett i Kaminos regniga miljöer, Count Dooku i den trista sten platsen i Genosis. Spelet har väldigt många och skojiga Bosser, fastän dom är väldigt så enkla. Men det är ju trots allt från tre år och uppåt.

Dock så finns det en GameBoy variant också, fast den är inte lika bra eller lika kul. Men ändå så har den också nåt med recensionen att göra.

Det finns en liten spännande grej som du kan göra. Du måste hitta alla röda lego bitar så får du reda på spelets hemlighet. Jag ska inte berätta den. Ni får ta reda på den.

Lego Star Wars: The video game, bjuder på en spelkänsla som man aldrig tidigare skådat. Det är både kul och simpelt._Captian Price

Sammanfattning:Alla vill ju se en lego variant av Yoda som skuttar omkring med sitt gröna lasersvärd. Det är Lego Star Wars det!

Testad version: PlayStation 2, GameBoy Advance

Slutbetyg: 8/10

Grafik: 7/10 Ljud: 7/10 Spelbarhet: 8/10 Hållbarhet: 8/10

Plus:Simpel spelkontroll, hyffsad grafik, smart idé, skojiga pussel, älskvärda lego gubbar, bra musik, högt tempo och varierade fiender, charmig design.

Minus:Väldigt enkelt, lite lego, ändast 6 banor i en episod.

Samlat betyg: 6.8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10