Svenska
MEDLEMSRECENSION

Little Big Planet

Det gulliga plattformsspelet som alla älskade. Allt handlar om en liten, liten Sackboy..

Mm skapade ett av världens bästa plattformsspel. Iallafall vad många spelare tyckte...
Spelet hade skönt tempo och helt okej musik. Dock så var grafiken dålig och bandesignen ojämn. Men ändå så blev det, det mest älskvärdaste PlayStation 3 spel. Det förvånar mig inte, trots dom negativa upplysningarna så har spelet som jag sa positiva tankar. Så då tar vi och börjar med den kladdiga storyn.

Little Big Planet har en enkel, enformig, Disney story. Och då betyder det dålig. Med andra ord. Spelet handlar alltså om en ful liten ap sak vid namn "The Collector" i Svensk översättning: "Samlaren." Och du kan aldrig gissa vad den onde Samlaren har ställt till med? Jo, han har nämligen knyckt alla världens material (?) vilket mest bara lätt konstigt och tillgjort. Men så är det. Samlaren roffa åt sig grejorna och stack sin väg. Så det är nu upp till dig, eller snarare Sackboy att få fast denna ufattbara skurken.

Sackboy är en tråkig...uhm...påse? eller strumpa eller något. Men iallafall. Sackboy är en brun sak som man ska spela igenom denna simpla kampanj. Men visst så känns det lite trist och enformigt med denna tråkiga utseende? Så nu kan du även pimppa upp din Sackboy till nästan hur du vill. När jag började med Little Big Planet, så hade jag inte så mycket material. Så jag gjorde ett orange färgatt skinn, och röda badbyxor med vita prickar. Simpel, men ändå super charmig.
Material, som du får till din Sackboy hittar du under spelets gång. Oftast så är dom svårt gömda, eller så ligger dom bara någonstans. Men det är alltid kul med en egen huvudroll.

När du allra först startar så ska man hjälpa en anonym kung som behöver hjälp med vissa saker. När man klarat hans smått trista banor, så får man förflytta sig till andra världar. Dom första tankarna om grafiken är oftast "Ooh, gud vad snyggt" men om man tar en ordentlig titt så ser man att grafiken är ojämn och kantig. Jag menar, vem vill bära en åtta kantig sombrero? Inte jag iallafall. Men annars så är grafiken mysig och helt okej. Dock är fiende designen grymt bra, och smått gulligt.

Little Big Planet har en lång men dålig story som kunnat bli bättre. Från enformiga boss strider till kalla dagar i Ryssland ( Som verkar vara "Kommunsistskt" i detta spel) så finns det andra möjligheter också.
När du sätter igång Little Big Planet, så släpps Sackboy ner i ett sorts rymdskepp såkallad "The pod" men såklart så menar dom "Podden" men ändå. Så kan du om du vill, pimppa podden med stjärnor, ankor, olika färger med mera. När du tar beslutet att ta tag i kontrollen som sitter som en sorts "ratt" i podden så där ska du välja tre allternativer. Det är en planet, och två månar. Planeten heter "Little Big Planet" och där kan du spela Online eller i kampanjen. Så finns det också två månar. En "My own moon" och den andra är en sorts kompis måne där du kan spela med vänner.

I "My own moon" så kan man skapa sina egna nivåer nästan hur som helst. Det är oerhört skojigt att skapa egna banor, fast det kan vara rätt så komplicerat dom första gångerna. Men när man väl har vant sig så blir kontrollen lättare och det blir dubbelt så roligare.

När du skapat en egen cool bana så kan du hålla den för dig själv, eller lägga ut den på "Community" där andra människor kan spela dom. Nu kanske du undrar hur man får prylar och material till dina egna nivåer. Jo, man kan hitta dom under storyns gång. Dom är lätta att hitta, men dom kan också vara rätt så svårt gömda ibland.
Men om du vill skaffa färg till dina egna nivåer, så behöver du bara lägga färg och klistermärken. Du ska bara låta fantasin flöda...

På "Community" så kan man spela andra människors banor. Det är nog det bästa med hela Little Big Planet. Fastän "My own moon" också är oerhört underhållande. Kontrollen är dock mycket enkel, fast bandesignen är oftast usel. Och nu ska du inte tro att Little Big Planet har världens största omgivningar, utan man känner sig lite instängd ibland när man bara kan röra sig framåt, bakåt, upp och ner. Det känns faktiskt som ett gammaldags Mario spel då.
Mm kunde ha gjort grafiken starkare, fast det är så oerhört många möjligheter. Musiken var bra som jag tidigare talade om, men annars så är ljudeffekterna underligga, eller bara dåliga.

Little Big Planet är oerhört färgglatt, vilket är bra för ett Plattformsspel. Jag älskar kreativitet och det är just det som Litte Big Planet bjuder på. Det är som sagt så färgglatt så jag bara får mitt ansikte att lysa till. Det räddar antagligen grafiken från det mesta.

Oftast, så känns Little big Planet som ett leksakshus. Det hänger ner pappmoln. Storslagna slott ar gjora av enkel papper, och fienderna kan lika gärna vara papp fastlimmat med en sten eller något.
När du under spelets gång ser en sax som ligger till ingen nytta, så kan du dra iväg den eller så kan du dö om du skuttar på den. På tal om dö, om du nå råkar dö så är det tur att spelet har sina egna Checkpoints. Det är en sorts portal som du kommer ut ifrån. Du har fyra liv. Om du dör måste du börja om hela nivån. Frustrerande. På vissa ställen...

Little Big Planet var åretsspel 2008 av Gamereactor, men om jag själv hade lagt den någonstans hade den landat på tredje eller kanske till och med på andra plats. Man kan aldrig tröttna på det här grymt skojiga spelet, trots brister. Så om du nu råkar ha ett PlayStation 3 i ditt hus men inte äger Little Big Planet, då ska du banne mig rusa till närmsta butik, eller beställa på billigaste sajten efter just Little Big Planet _Captian Price

Sammanfattning:Kul spel för hela familjen, trots dom få bristerna så faller Little Big Planet på en åtta. En klar åtta sådan...

Testad version: PlayStation 3

Slutbetyg: 8/10

Grafik: 6/10 Ljud: 7/10 Spelbarhet: 7/10 Hållbarhet: 9/10

Plus:Charmiga fiender, lätt spelat, Bra musik, Online delen rockar fett, Byggläget är kul, mycket att göra, Bra kamera, Kul upplägg, Färgglatt.

Minus:Töntig bandesign, medelmåttiga ljudeffekter, Ojämn grafik, Värdelös Story, Frustrerande på vissa ställen.

Medlemsrecensioner48
Samlat betyg: 9.6/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10