Svenska
MEDLEMSRECENSION

Battlefield: Bad Company 2

B-kompaniet är tillbaka med ett grymt äventyr, samt maffiga ljudeffekter. DICE och EA games bjuder på sköna miljöer, och som vanligt Ryssar som försöker ta över. Igen.

Jag sitter på huk, medan fienderna skjuter för fullt emot mig. Jag laddar om vapnet för att sedan ta betäkning i villan bredvid mig. Min kamrat som satt och prickade med sitt kryppskyttegevär är död, så jag får ingen chans att springa bort till huset. Jag tar min granatkastare och skjuter sönder husets vägg. Sedan så kutar jag in för att kunna flankera fienderna från vänster. Jag springer upp för trapporna, och sen skjuter jag för full hals ner mot fienderna. Alla ligger kvar livlösa på marken. Nu kan Stridsvagnarna komma förbi.

I Bad Company 2, så får du spela som dom humoristiska B-kompaniet igen. Fast nu denna gång, så ska kompaniet leta efter det hemliga vapnet som Ryssarna försöker lägga vantarna på. Hela spelet börjar med en nedtonad melodi och en text som beskriver ett uppdrag som några amerikaner ska utföra. Och detta, är då andra världskriget.

Jo, det är faktiskt så att man börjar spela i den lugna natt miljön som är just som bäst. När man väl kan börja gå igen så ska man få tag på några vapen, och sedan bara skjuta sig igenom sina problem. Men nu vill man ju veta vad som egentligen händer här. Jo, amerikanerna lyckas få tag på en Japansk snubbe som ber dom att fly, när den dånande ljudet hörs. Det kusliga spökljudet som Japanen säger heter "The Black Weapon" och han nämner också att man inte kan komma undan från den.

Det känns som att man sitter och lirar Call of duty World at war, fast nu mycket roligare till och med. Så det känns som att Battlefield 1943, har fått en egen nivå där vapnerna är exakt som från det laddningsbara skojspelet. Men nu då, när amerikanerna lyckas fly från ön så stoppas ljudet. Det blir kolosalt tyst och en sorts stråle lyser upp hela himlen. Sedan kommer en flodvåg som dränker dig och dina polare.
Men nu. Så ska man få ta kontroll över Bad Company som befinner sig i den vita Ryssland. Man ska kuta omkring, och spränga sönder nästan vad man vill samtidigt som man ska spela igenom nivåerna. Bandesignen är grymt skön, samt den maximala ljudet som låter mer än perfekt.

Battlefield Bad Company 2, har ungefär samma kännsla som Modern Warfare 2 hade men vad jag tycker så förtjänar detta spel mer kritik om hur bra det är, eftersom Modern Warfare 2 blev så besvärligt hyllat över sin multiplayer.

Bad Company 2 har inga brister när det gäller ljud och grafik, men själva spelbarheten kan bli extremt frustrerande när fodornskontollen är så värdelös. Särskillt när det gäller Pansarvagn och tunga stridsjeepar. Men annars, så är spelkontrollen suverän.
När jag snackade om hur snygga miljöerna är så menar jag verkligen Crysis-snygga på vissa ställen. Som djungelbanorna, där det är nedtonat och skuggningen är perfekt. Bad Company 2 ger mig den känslan som jag väntat på i fyra år.

Trots dom riktigt bra fördelarna som jag sa här ovan så finns det ju fler brister än bara Pansarvagns spakarna. Utan den bajsiga humorn som B-kompaniet använder. Dom snyggt animerade Legoknektarna snackar konstiga skämt som antagligen bara EA och DICE förstår. Samt deras tröga attityd. Jag hade förväntat mig mer när det gäller humor. Det är så att jag nu gillar där folk har skön humor, och ljuvlig attityd.

Men nog pratat om Nathan Drakes störtsköna påhitt, och vi fortsätter med B-Kompaniets vandring igenom många och långa uppdrag, som är så varierade så jag tappar min vänstra haka. ( Nu kanske ni undrar vad som hände med min högra del av hakan, men det vill jag inte snacka om.)
Bad Company 2, bjuder på Musik som låter som att det lätt och enkelt har plockats från Bioshock och Indiana Jones. Så är det faktiskt, och det är dock inget negativt.

Men vilka slags vapen puffrar B-Kompaniet med egentligen? Det är vapen som vi aldrig tidigare sätt från andra skjutspel, men det beror på vilka. Eftersom alla känner till M-16 och M9. Nyheterna är så extremt många så jag orkar inte räkna upp dom. Men Trots att vapnerna kan se lite gammla och ojämna ut, så går det väl helt bra att skjuta med dom.

Och nu till antagligen spelets höjdpunkt. Multiplayern. Efter att ha spelat igenom ett fantastiskt äventyr med Bad Company, så är det dags för att lira Online. När det väl börjar ladda för server, så ser man en karta (Precis som på Modern Warfare 2 och på Kapmanjen till Bad Company 2) så zoomar det sakta in till platsen man befinner sig på. Det finns inga klasser på det här Flerspelarläget. Men, det finns andra sorts klasser som Medic, Enginner, Assualt Med mera. När man väljer någon av dessa skojiga "klasser" så kan man också få välja Primary Weapon, Secondary Weapon och annat. Och sedan är det bara att börja fightas mot polare. Rasera flertal olika byggnader med flera olika vapen, och på flera olika sätt som: Grantatkastare, Kanoner eller Missiler.

Under tiden du sitter och prickar fiender med för dålig skydd eller som är allmänt korkade, så kan man ju förlora sina ljuvliga patroner. Och då börjar fienderna skjuta mot dig och kulorna viner förbi dig, medans du får antingen sand eller snö på fejan. Kom ihåg att du inte kommer långt när du börjar byta kulor med fienderna, när du bara har en pistol. Slut på ammonution, granater etc. Då kan man försöka snabbt hitta någons ammonution eller vapen på marken, eller skutta omkring som en tokig fåntratt.

Battlefield Bad Company 2:s Multiplayerläge är spelets höjdpunkt, där inget kan bli för tråkigt. Bomba fiender med helikopter robotar, eller bara spränga hus efter hus med en 80 tons pansarvagn. Du kan faktsikt göra nästan allt du kan tänka dig på Bad Company 2. Inte trampa ihjäl chanslösa Koopas då men, ni förstår grejen.

Som ni kanske har fattat, så går inte Bad Company 2 att mätas med Modern Warfare 2. Det är ljuvliga och minnersvärda spelkaraktärer, fast ibland så kan dom fastna vid en plats så jag behöver bara vänta tills dom kommer eller så fortsätter jag att klampa vidare med uppdraget. Jag skulle verkligen inte undra om Sergeanten kom springade och sa: "Hey you, why didnt you wait for us? Now the hole Russia is after us." Men det kommer antagligen inte hända vad jag vet.

Det som gör spelet så verkligt är ju att man kan förstöra så mycket man vill. Men vad kallas egentligen allt det man förstör? Destruction 2.0 är vad det kallas. Så kuta till DICE och buga för dom i dom nära 2000 åren, om just den här grymma förstörelsen. Eller bara strunta i det, och spela något roligt.

Jag har tillbringat flera timmar Online, samt spelat igenom ett av årets bästa spel hittils, på min PS3:a och jag är bara mer än nöjd. Så mycket, så bra, allt är grymt skönt med det här spelet. Tempot, grafiken, och antagligen årets bästa ljud. Så det här måste, jag menar då måste bara köpas av alla konsoll, eller PC ägare.

Så det här blev ett ordentligt spelköp säger jag bara. B-Kompaniet blir aldrig för dåligt. Eller Battlefield.
Så det här var min recension till: Battlefield: Bad Company 2._Captian Price

Sammanfattning:Klår Modern Warfare 2 med känguru längder, nästan vad som helst gör det. Bad Company 2 är brutalroligt med störtskön Soundtrack, eller allmänt ljud. Köp. Det är mitt råd till er. Om ni ser Modern Warfare 2 som sitter i spelhyllan i någon spelaffär, och så skiner Bad Company 2 där bredvid. Vad väljer man?

Testad version: PlayStation 3

Slutbetyg: 9/10

Grafik: 9/10 Ljud: 10/10 Spelbarhet: 9/10 Hållbarhet: 8/10

Plus: Väldigt välgjorda spelmiljöer, högt tempo, skön känsla, väldigt snyggt, Gripande musik, samt det klockrena ljudet, Steckhet Multiplayerläge, mycket bra Kampanj, Stor frihet i Onlinet, maffig förstörelse.

Minus:Trist humor, Krånglig fodorns kontroll, känns lite inträngt med friheten i Kampanjen.

Medlemsrecensioner36
Samlat betyg: 9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10