Svenska
MEDLEMSRECENSION

Battlefield: Bad Company 2

Jag köpte Battlefield : Bad Company 2 till PC för ett tag sen. Väldigt snyggt spel, men inte något jag njuter av. Innan vi går in på varför jag inte njuter av det kan jag gå in på de punkter jag faktiskt tycker om med spelet.

+ Grafiken. Grafiken på PC är godis för ögonen. Designen på naturen och skuggeffekterna är fantastiskt bra, det märks att de jobbade på det här spelets visuals väldigt mycket till PC.

+Den gamla Battlefield-känslan. Nuf' said, folk som spelat Battlefield vet vad jag menar.

+Klassändring. Trots att det bara finns tre klasser i multiplayer kan vapen, scopes, gadgets m.fl ändras ett ofantligt antal gånger till vad som passar dig.

+Destruction 2.0. Det är rätt så underbart med ett spel vars förstörelse är så komplett. Hus rasar ihop, artilleri skapar gropar i marken, det finns stora gastankrar här och var som man kan förstöra, för att se på fyrverkerierna... I Call of duty skjuter man på den andre genom en vägg. I bad company 2 spränger man väggen med folket bakom den.

Många lovande saker med spelet - Men varför har jag då gett den ett såpass lågt betyg som ''mediokert?''
Svaret är enkelt.
Det är inte att du har features i ett spel, utan hur du hanterar dem.
Och som ni anar, baserar jag den här recensionen på onlinedelen snarare än SP.
Så vad har jag att säga?

-Klassbalans. Vaf*n? Vapen som snipern (recon) har ingen som helst recoil. Man går in i ett hus för att skydda sig från en sniper, men då kallar han in artilleri på en (Snipers har mortars) Och om inte huset rasat ihop över en då så kommer snipern ha knäppt en genom hålen i väggarna. Det är LÖJLIGT enkelt att lära sig snipers.
Snipers kan även vara dåligt för ens eget lag, då för många väljer det och det inte finns nog med marktrupper.
Så finns även Medics. Som kan återuppliva soldater hur många gånger som helst. Med tanke på vad användbart det här är, så skulle man tro att medic har någon sorts hake, något som gör det negativ att spela den, hmm, vapnet kanske? Inte precis. Medics är utrustade med heavy machineguns.

-Hitboxes. Ni vet vad jag snackar om. Att ha sprängt en granat en centimeter bredvid någon utan att personen i fråga dött. Jag bryr mig inte om ''nära ögat'' principen om det var rakt i ansiktet. Faktiskt.

-Serverbrowsern. Det finns... SÅ många fel med det här. Filterinställningar funkar inte, så du får leta spel som inte är fulla även om det faktiskt står att servrarna inte är fulla. Latency (Åtminstone i vista) visas bara om man har startat spelet med admin-rättigheter, all latency visas som fem gånger mer när man är i ett spel, så att en verklig latency på 30 ms blir till 150 ms synlig i spelet.
Det här gör att du troligen blivit insänd i en vortex av hat och lidande INNAN du gått in i spelet.

-Team balance. Det här spelet är väldigt mycket dålig förloraranda etc, och på grund av det så byter många lag när det går dåligt. Hellre flankera eller bli flankerad, eller hur?
Detta gör ju självklart att folk blir på andra sidan bara blir fler och fler tills det tar stopp - men det säger inte stopp förräns fiendelaget är 2/3 större än sitt eget lag. Och då kommer ett autobalance-meddelande. Och därefter autobalance. Och så går alla som byttes tillbaks över till sitt ursprungliga team så snabbt som möjligt, och mardrömmen startar igen.

Det här spelet kan ha moment som är riktigt härliga, som att hoppa ner i en hop av fiender helt oväntat och kniva nästan alla.

Men det är nästan inte värt det på grund av det oerhörda lidandet man går igenom på flera av banorna.

Potentiellt bra, men väldigt VÄLDIGT opolerad multiplayer. Önskar jag kunde säga annat, men det här kan inte vara tydligare.

Medlemsrecensioner36
Samlat betyg: 9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10