Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
MEDLEMSRECENSION

Mario Kart: Double Dash

Ahh, Mario Kart. Vansinnesracing blandat med skal, små flugsvampar och en hel drös av Nintends egna karaktärer. Konceptet är så enkelt men så roligt!

Spelet går precis som alla andra Mario Kart spel ut på att ta sig runt en bana X antal gånger samtidigt som man saboterar för sina motspelare. Det gör man med hjälp av olika föremål som man kan plocka upp genom att köra på små glänsande lådor. Bland föremålen finns olika typer av skal som man skjuter på varandra och svampar som gör att man åker snabbare. Nytt för just Double Dash (iallafall när det släpptes.) var att varje karaktär hade ett eget föremål som bara just den kunde få. Mario får t.ex. eldbollar och Donkey kong lägger ut ett gigantinskt bananskal.

Ljudet bjuder på Voice-acting ala Charles Martinez med klassiska Mario-repliker som: "woho","yeah" och liknande. Inget fel med det, ljudet är helt perfekt precis som den lite hetsiga musiken som går i bakgrunden. Dock är det lite synd att dom återanvänder vissa låtar på olika banor, kunde ha varit lite mer variation där.

Kontrollen är snudd på perfekt och om det finns något att skylla på om du åker ut för någon kant eller liknande så är det du själv. Eller möjligtvis idioten som skjöt ut dig med ett grönt skal. Man kan även slira på ett speciellt sätt som man får en minimal boost. Om man bemästrar den så har man ett rejält övertag mot dom som inte kan den tekniken fullt ut.

Mario Kart är ett av dom roligast multiplayerspelen man kan få tag i också. Har du fyra kontroller och tre kompisar så skulle jag rekomendera det här spelet alla lägen. Även om dina kompisar är ickegamers eller liknande. Tack vare alla föremål så kan inte någon hinna iväg överdrivet långt från resten av grupen innan den blir totalbombad. Detta kan leda till ett ganska hetsigt lopp med många vändningar och sånt.

Även fast det är jättekul i multiplayer så faller det i singleplayer. Det är helt enkelt inte tillräckligt utmanande. Man kör lätt ifrån motståndarna då dom är så jäkla förutsägabara.

Grafiken är inte heller något att jubla över, Alla karaktärer ser ut som dom är doppade i sesamolja för att sen bli lackerade i sån där skitglansig smörja. Inte alls kul att se på.

Men Mario Kart är ett roligt spel och mitt främsta val när jag ska spela något med mina kompisar, Mario party och Singstar i all ära, men det är Mario Kart Double Dash som är det ultimata partyspelet.

Medlemsrecensioner8
Samlat betyg: 7.5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10