Svenska
MEDLEMSRECENSION

Halo Wars

Age of Empires kommer vi alltid komma ihåg som en av dem spelen du faktiskt dreglade sönder över. Man älskade sin sista uppgradering på Paladinerna och Elite Huskarls. Kan det bli samma kärlek till Spartaner och Warthogs?
Det här är Ensemble Studios sista spel.

Genom den här recensionen skall jag sätta mitt betyg i slutet. För jag har fortfarande efter ett års tid inte bestämt mig om vad jag tycker om Halo Wars.

Storyn Halo Wars börjar mörkt och eländigt. Det första vi får veta är att det är kört men ingen vågar berätta det. Vi vinner på marken men inte i rymden. Och det är ditt uppdrag att ta tillbaka Planeten Harvest som blivit övertaget av The Covenant.
Tror du...
Det är här hela spelet tar sig en twist. Du gör en liten grej sedan sticker man. Det jag ville av just ett "Story strategispel" är att jag just ska kämpa på ett och samma ställe, att jag är på planeten och får stryk det mesta och sedan kommer backup och hela kitet. Men i Halo Wars flyger du omkring i rymden och gör saker du inte ens förstår dig på. Vad händer? Vad gör jag nu? Men hur kommer det sig att dem är där? Vad hände nu?
Själva grejen är att historien i Halo Wars börjar bra. Du vill genast veta mer och sedan kommer du till en av dem mest vackraste planeterna som jag sett ifrån ovan.
Platserna du besöker är underbara för ögat. Mycket detaljer på miljön och allt ser just ut som jag hade tänkt mig. Och ibland är det även vackrare än vad jag tänkt mig. Jag ville bara besöka mer av världen. Jag älskade det som hände i Halo storyn men du måste vara knivskarp och kunna fråga dig själv hur allt ligger till. Halo Wars storyn var bra samtidigt som det kan vara svårt för oss veteraner att förstå sig på Historian i Halo Wars.

Kontrollen Det första jag märkte när jag satte mig och spelade var "Vad i hela helvete, det här funkar ju." Mina händer anpassade sig genast till kontrollen och jag saknade inte mus och tangenter en enda gång. Jag kunde lätt ta mig runt mapen och allt flöt på som det skulle. Alla knappar på kontrollen hade blivit utvalda extremt bra och jag hade aldrig behov av att göra sönder Halo Wars skivan för att jag tryckte på fel knapp. Utan att det flöt på som det skulle.
För några dagar sedan installerade jag in AoM, CoC Generals och CoC Tiberium Wars till min dator igen. Och direkt när jag satte mig så kom det som en chock. Jag ville spela med Xbox 360 kontrollen. Jag hade vant mig vid den för strategi istället för mus och tangenbord. Halo Wars kontrollen briljerade i min värld.

Ljudet Halo Wars Ljuder är exemplariskt. Jag menar du kan sitta och hålla på med din bas samtidigt som du helt plötsligt hör att det sprängs lite längre bort. Men med det där ljudet av "Det var bara 200 meter härifrån det är lugnt". Du hör ljuden långt som är långt ifrån eller nära. Och eftersom att det är Halo så har man ju alltid fastnat för "Är det här ett Halo ljud eller inte?!"
Och ja, Halo Wars ser ut och låter som Halo. Musiken är bra riktigt bra i spelet och du börjar snabbt komma ihåg minsta ljud av spelets toner.
Musiken i Halo Wars kan beskrivas mellan "hopplöst" och "nu tar vi det gubbar".

Multiplayer Det tog mig ungefär 3 månader innan jag vågade testa multplayern i Halo Wars. Jag var rädd att spelet inte alls skulle kännas komplett med en multplayer som inte fungerar. Och jag höll på att svimma av glädje, Halo Wars multplayern var helt jävla otroligt om jag lägger det åt den biten. Jag älskar fortfarande Multiplayern i Halo wars åtta månader senare. Jag ringde min kompis direkt och sa till han att börja lira med mig. Han var minst lika tveksam som jag i början, men han fastnade helt och hållet.
Med alternativet också att du kan spela som Covenant gjorde det ännu fetare. Vi visste att man kunde spela som Covenant i skirmish mode och det var briljant. Covenant var en helt annan typ av snubbar och vi var tvungna att lära oss ifrån scratch. Halo Wars är ett fantastiskt spel med en helt otroligt Multplayer. Och laddar du ner extra banorna och extra spelsätten så kommer din Halo Wars experience kännas fulländad. Det gjorde min.

Betyg 8/10. Anledning Betyget blev en väloljad åtta. Halo Wars är underbart men det förtjänar tyvärr inte en nia eller tia. Anledningarna är för att hur mycket jag än älskar Halo så måste jag ha en bredsyn och kunna tycka annat är bättre trots att Halo ligger varmt om mitt hjärta. Det finns mycket strategi spel som fortfarande är riktigt bra där ute och jag tycker Halo Wars är ett av dem bättra av dem. Det saknas så mycet i Halo wars som skulle kunna höja betyget. Dem kunde ha lagt till The Flood som Multplayer ras, Covenant som spelbar campaign, bättre campaign overall, bättre basbyggande. Men Halo Wars är trots allt ett bra spel i slutändan. Med en massiv multplayer fyller den ut all tom plats i många spelares värld samtidigt som kontrollen är makalös för just konsoll.Halo Wars förtjänar sin åtta. Och om du inte gillar halo så spelar det ingen roll, Halo Wars kommer säkert bygga ett nytt bo i din hylla.

Medlemsrecensioner12
Samlat betyg: 8.5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10