Svenska
MEDLEMSRECENSION

Batman: Arkham Asylum

Skrivet av: Urukaj   2010-04-22

Batman är något jag har funnit mycket glädje i som barn såväl som nu, alltid tyckt att det är lika kul att se Batman handskas med allt dårskap som antagonisten Jokern utsatt honom för när han är lös i Gotham City.

Men den här gången så måste Batman handskas med Jokerns galenskaper på hans hemmaplan, Arkham Asylum, platsen för Gotham City´s värsta och mest sinnessjuka brottslingar.

Allting verkar relativt bra när man som Batman i början av spelet har tillfångatagit Jokern och ska föra honom tillbaks till Arkham för att se till att han stannar där för gott.

Batman anar oråd redan på vägen dit och givetvis har Jokern anteciperat allting redan från hans tillfångatagande och det dröjer inte länge förrän han har slagit sig fri och har med Harley Quinns hjälp tagit kontroll över hela Arkham Asylum.

Då måste man ta på sig rollen som Gothams svarte riddare och bege sig på ett äventyr i Arkham Asylum såsom man aldrig sett det tidigare och självklart kommer man att få träffa på massor med gamla bekanta som Scarecrow och Killer Croc.

Batman: Arkham Asylum är ett äventyrsspel som är väldigt spännande och är man Batman fan som jag är så ska man inte ens fundera över om man ska skaffa spelet.

Spelet är väldigt djupt och allting är väldetaljerat, man interagerar verkligen i rollen som Batman när man allteftersom i spelet utvecklar mer och mer förmågor och gadgets som kan användas på flera olika vis.

Jag tycker även att det är kul att så många karaktärer från Batman serierna är med det ger spelet en mer fullbordad känsla och dessutom är karaktärernas personligheter och röstskådespel väldigt bra koreograferat, vilket är ett stort plus vid kanten om man tycker om Batman.

Fighting systemet är väldigt välarbetat och det är fantastiskt att känna Batmans styrka flöda upp i armarna på en själv.

Vid många tillfällen så ska man tyst och diskret ta ut henchmen en åt gången utan att bli upptäckt, vilket är en riktig predator-känsla samt väldigt kul när Jokern ropar "He has taken one of you out" och de blir panikslagna.
Jag tyckte dock att det var ganska trista bossfighter och, de borde ha varit lite mer avancerade och fantasifulla eftersom det inte var någon Batman känsla över skurkarna när man mötte dem.

Det var mest irriterande bossfighter, eftersom hälften av dem gick ut på att hålla koll på bossen samtidigt som man slogs mot hundratals henchmen, dock ett plus på Scarecrow som var väldigt kul enligt mig.

Dessutom så var det för lite tänkande i spelet, jag hade hoppats på lite mer avancerat detektivarbete.

När jag hörde om riddler challanges så väntade jag mig som i "Batman: the animated series" att man skulle få fundera länge på gåtorna och nästan läsa Alice i Underlandet för att fatta dem, istället så behövde man bara gå till ett markerat område på kartan och scanna omgivningen .

I vilket fall utöver dessa småsaker så är spelet otroligt grymt och var enligt mig bästa spelet 2009.

Är du en sådan person som tänker "superhjältespel är inte min grej" så rekommenderar jag ändå att göra ett undantag med Batman: Arkham Asylum.

"Let´s get this party started!"

Medlemsrecensioner43
Samlat betyg: 8.9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10