Svenska
MEDLEMSRECENSION

Empire: Total War

Skrivet av: Krull94   2010-05-02

The Creative Assembly har lagt ifrån sig svärden nästan helt och hållet och har börjat använda musköter!

Det första som slog när jag tittade på fodralet på Game Stop var att en av flaggorna i bakgrunden var svensk, och då drar man ju självklart slutsatsen att detta spel kommer utspela sig på 1600-1700 (Nästan rätt i alla fall!) Men nej, detta spel utspelar sig på 1700-1799. Jag ser allvarligt talat någon skillnad militärt, ekonomiskt eller religiöst. Men en en gång så har jag fel. Det är ju nämligen så att Creative Assembly har lagt till en ny kontinent i the "Grand Campaign", Nord- och norra Sydamerika. Men Creative Assembly var inte riktigt nöjda där, utan dom bestämde sig även för att kögga till Indien, där, från början, tre indiska fraktioner styr landet.

Även fast Creative Assembly har utökat kartan extremt så känns det som att det blivit lättare at styra sin ekonomi och diplomati. Vilket så klart underlättar allting, men det blir inte lika utmanande och campaignen kan då bli väldigt lätt då du endast behöver lägga några sekunder på på diplomatin och ekonomin. Självklart var det ju lättare på den tiden då nationer var ett faktum och lagarna i ett område rådde i alla länder i riket.

En till nyhet är att alla byggnader inte endast ligger i en stor fet stad, utan nu ligger vissa byggnader utanför huvudstaden och du har även översikt över hela ditt rike utan att behöva köpa vakttorn överallt!

I Empire så kan du inte förlita dig på att forskarna forskar lite när dom vill. Utan i Empire måste säga åt dina forskare vad dem ska forska om och detta gör dom från en av byggnadssorterna som kallas Universitet. Dessa hus låter dig forska i 7 olika sorters inriktningar (3 i Warpath Campaign), Infanteri, Artilleri, Flottan, Jordbruk, Industri (2 inriktningar) och en inriktning som riktar sig mot folket, regeringen o.s.v.

Landstriderna har ju förändrats extremt mycket då du måste ta hänsyn till den nya sortens vapen. Musköter har extremt sämre prciksäker het än Pilbågar, så det gäller att ha omgivningen på sin sida, och det ger verkligen ett extra plus om du hittar ett hus mitt ute på slagfältet.

Den största nyheten i Empire (Förutom att Sverige är med!) är sjöstrider. Nu gäller det inte bara att ta hänsyn till att den tidens fartyg inte sköt framåt men även att hålla koll på vinden. Jag själv tycker att sjöstriderna är väldigt underhållande och älskar att gå i krig med alla länder för att ändast njuta av att sänka ett och annat skepp.

Att zooma in på soldaterna har alltid varit lika spännande, och Creative Assembly slutar inte göra det ointressant. Jag satt allvarligt talat i 10 minuter under en Multiplayer-match av att bara titta på 5 männ som avfyrar en kanon om och om och om igen.

Ljudet på detta spel är riktigt underbart. Man känner doppler-effekten när ma hör en kanonkula susa förbi skärmen!

Multiplayer-läget är fortfarande lika underbart som vanligt då du kan möta riktiga generaler eller amiraler!

En sak ma måste veta med Total War spel är att det inte är i närheten av samma spelstil som Age of Empires, Company of Heroes, Command & Conquer o.s.v. Detta spelet är ett mycket mer realistiskt spel (sen behöver det inte vara roligare i vissa personers ögon) och man möter arméer på slagfält där du helt och hållet får förlita dig på dina soldater du har för du kommer inte kunna rekrytera några nya för ens du avslutat striden.

Även fast Empire: Total War verkar vara ett paradis för Total War-älskare så måste jag säga att det är ett väldigt krävande spel. Så om du vill uppleva detta spelet på hög nivå så köp en Alienware-dator!

+: Många nya nyheter, Sverige är en stor del av spelet, episka sjöslag, stor campaign-bana.

-: Otroligt krävande för datorn, lättare campaign.

Spelbarhet: 10/10

Grafik: 9/10

Hållbarhet: 9/10

Ljud: 10/10

Medlemsrecensioner9
Samlat betyg: 8.7/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10