Svenska
MEDLEMSRECENSION

Tomb Raider: Underworld

Skrivet av: Jannica   2010-05-05

Efter att ha läst massvis med recensioner som alla hade samma åsikt - att Tomb Raider: Underworld är det bästa Tomb Raider - spelet hittills - beställer jag det till mitt lilla dammiga playstation 2. Jag förstod såklart redan då att det inte skulle vara lika bra som till Playstation 3 men förväntningarna var ändå höga; grafiken hade ju ingen stor mening i det stora hela, tänkte jag, och Tomb Raider: Legend var riktigt snyggt!

Dagen kom då jag äntligen fick spelet och med darrande händer lade jag in skivan i playstationet och förväntade mig... inte vad jag fick se.

Visst var det okej att det istället för en video på Zip och Allister i Laras dator, var någon ful, pixlig bild och visst gjorde det väl ingenting att jag inte såg den minsta lilla fisk i hela medelhavet och vad spelade det för roll att den stora läskiga (inte) bläckfisken inte rörde sig utan var som en stel jag-vet-inte-vad.
Nej, det kanske inte var hela världen. Men när Lara inte alls gör som jag säger, när hon på grund av en miljard bugg ramlar ner från ställen som är omöjliga att falla ner från, när hon inte griper tag i en klippavsats fastän hon borde kunna det... Då är det inte roligt längre.

Jag satt fast i en timme på samma ställe för att Lara inte hoppade upp dit hon skulle. Jag hade redan provat att hoppa upp på tusen olika sätt men hon verkade inte kunna det så jag skuttar omkring som en tokig och letar efter andra ställen att ta mig upp på. Till slut lessnar jag och tar fram min PDA för att se hur jag ska göra. Det visar sig till min ilska att jag skulle ta mig upp där jag först provade. Irriterat försöker jag igen men som väntat fungerar det inte alls.

Efter att ha tryckt på alla knappar i frustration hänger plötsligt Lara i kanten och av pur förvåning ramlar jag såklart ner. En stund senare klarar jag mig upp. Att det tog en timme att göra någon som bara borde ha tagit fem sekunder gör att betyget på detta "bästa Tomb Raider - spel" sänks rejält.

Att Lara talar med sig själv (sin videokamera) är otroligt tråkigt. Vad hände egentligen med Zip och Allisters konversationer som roade mig så? I Tomb Raider: Legend, som är det bästa spel jag har till Playstation 2, samtalade de nästan jämt och bidrog till att stämningen blev bättre och spelet ännu mer underbart än innan.

Nu återstår bara en fråga: ska jag kasta ut Tomb Raider: Underworld genom fönstret eller knäcka skivan och fodralet med mina bara händer?

Nej, skämt åsido, även om det är frestande att göra något av ovanstående förslag, var frågan: ska jag köpa Tomb Raider: Underworld till Playstation 3:t jag planerat att köpa eller ska jag skita i det? Jag vill hemskt gärna veta vad som sker men jag tänker fanimej inte spela det på mitt playstation 2.

Jag undrar ideligen varför Tomb Raider: Underworld ens släpptes till playstation 2 när det är så tydligt att inte det minsta krut har lagts ner på det?

Grafik: 3
Spelbarhet: 2
Hållbarhet: 2
Ljud: (Jag har inte tänkt så mycket på det här, det enda jag kan komma på är att den möjligtvis var lite enformig och att musiken som varnar för att något farligt kommer var en aning sen)


(Jag ber om ursäkt för att jag sänker hela medelbetyget)

Medlemsrecensioner10
Samlat betyg: 7.3/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10