Svenska
MEDLEMSRECENSION

Heavy Rain

Heavy Rain.

Vad kan man säga om detta spelet? Hmmmm..
Kortfattat så äger detta spelet så hårt att konkurrensen i denna typen av genre är lika med noll. Heavy Rain har tagit steget som inte många spel har klarat av.

Heavy Rain rycker med dig i alla möjliga nervpirrande, stressande, skrämmande och krävande situationer. Spelet får dig att svettas och hjärtat att hoppa hur sitt fasta grepp.

Om man nu skulle beskriva hur underbart storyn är upplagd så kan denna recensionen bli mer än 5 sidor lång så jag ska försöka hålla mig kort.

Storyn:
Spelet börjar helt enkelt med att du vaknar upp som Ethan Mars i hans hus och redan här så kommer du få hjälpa till med handkontrollen. Allt är en helt vanlig dag på din sons födelsedag och du får vara delaktig i diverse dags sysslor som att hjälpa Ethan med sin tandborstning.

Storyn går ut på att få tag i Origami Mördaren och du spelar som 4 huvudpersoner och alla är kopplade på ett sätt eller flera. Dom fyra personerna är:

Ethan Mars: En arkitekt med fru och två barn, vackert hus och ett perfekt liv till den dagen då hans ena son blir påkörd och hela Ethan Mars liv vänds upp och ner.

Madison Paige:
En envis och urläcker journalist som lider av sömnlöshet och stöter på Ethan i dom mest ovanliga situationer. Blir även inblandad av ren nyfikenhet av vad som försiggår.

Norman Jayden:
En smart och intellektuell FBI agent som har tillgång till den mest avancerade brottsutrusting för att få fram vad han behöver för att hitta mördaren, vilket leder till att även han hamnar i svåra val och kniviga situationer.

Scott Schelby:
Han är en lugn och avslappnade karaktär att spela som. Han är en privat detektiv som går in på djupet av sin undersökning. Stöter på en ung kvinna redan vid första mötet som sedan kommer avgöra utgången i hans del av spelt beroende på spelarens val.

Karaktärerna är väl utformade och djupt utvecklade, medryckande. Beroende på äns egna val så avslutas inte spelat likadant varje gång du spelar. Allt hänger på spelaren och hur spelaren väljer att lägga sina val. Inget är samma som innan och man vet aldrig vad som kan hända.

Om vi skulle beskriva grafiken i spelet så finns det få ord som kan förklara hur snyggt Heavy Rain är. Jag skulle säga: Vackert, förtrollande och faktiskt lite skrämmande med tanke på hur bra utformat och detaljerat det är.

Jag älskar detta spelet och jag har placerat det på en stolt första plats i min privata favorit lista.

Sorry GTA IV, känn dig nerpetad på 3 plats.

Kort sagt, Jag ger Heavy Rain 10/10, 5/5 etc för detta spelet är värt det.

Mvh PentagonX6

Medlemsrecensioner26
Samlat betyg: 8.9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10