Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
MEDLEMSRECENSION

Avatar: The Game

Skrivet av: GIGGA-7   2010-06-16

Avatar filmen är världskänd och det har även gjorts ett spel av det. Filmen är rejält älskad av alla men blir det verkligen ett bra spel av det, nej verkligen inte. Filmen är otroligt bra men spelet är självtortyr faktiskt.

Redan när man gör sin inloggning så är det massor med minus. Man börjar med att välja sin egen karaktär, det finns 24 olika att välja emellan och där kommer det första problemet, nämligen att man inte kan göra sin egen utan att man måste välja en ful färdiggjord karaktär.

Sen kommer man till Hells Gate och går runt där och sen ska man ut och bekämpa några hyperaktiva ödlor. Och där finns det flera problem. Det första man tänker på är zoomen, den är rejält dålig och det är en blå ring på skärmen som ska vara siktet. Och sen tänker man på grafiken. Den är äcklig, liknar någonting som N64 klarar av hur enkelt som helst.

Efter ett tag så väljer man Navi eller RDA. Man var tvungen att välja RDA för det är sällan man får vara de onda. Men det enda man gör är att skjuta ner Navis och går runt i några platta miljöer och göra några trista uppdrag. Men det räcker inte utan storyn är rejält kort, och Sector Challenge är rejält tråkigt.

Men man är ju inte klar än utan man måste testa att vara Navi, hjälp man dör av grafiken. Den är alldelles blå och konstig med massor av buggar. Zoomen hänger inte med och det är otroligt simpelt. Fienderna är ordentligt korkade och vapen utrustningen är otroligt liten och storyn är lika kort på Navi som på RDA.

Avatar The Game är en av de få spelen som är en film från början som har online-läge så man måste testa det. Det är extremt ogenomtänkt eftersom det är dumma banor, dumma gamemodes och dumma vapen online och det finns inga fordon heller som man kan roa sig med när man har tråkigt.

Grafiken är äckligt dålig. Den är alldelles blå och buggig och innehåller massor av konstiga 2D saker. Jämfört med filmen så är grafiken lika billig som godis i Sverige. Ljudet är rätt så risigt, soundtracket är miffat och alla vapnen i spelet låter som konstiga paintball skott.

Spelkänslan är hemsk, det är en blå ring på skärmen som knappt är synlig och det är ju inte FPS heller. Hållbarheten är lite bättre men man tröttnar på spelet efter en dag. Avatar The Game är en av de värsta spelen jag någonsin spelat, disketten blir nog att bryta.

Sammanfattning:

Avatar The Game är en dålig upplevelse av Pandora. Ser väldigt gärna om filmen för att glöma denna tortyr.

Slutbetyg: 1/10

Testad version: Playstation 3

Grafik: 1/10 Ljud: 1/10 Spelkänsla: 1/10 Hållbarhet: 2/10

+ Ingenting

- Äcklig grafik
- Hemskt ljud
- Kass spelkänsla
- Extremt kort story
- Dumma fiender
- Dålig zoom
- Liknar inte alls filmen
- Hemsa miljlöer
- Trista uppdrag
- Dåligt uppbyggt online
- Överhuvudtaget extremt tråkigt

Samlat betyg: 6.2/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10