Svenska
MEDLEMSRECENSION

Final Fantasy X-2

Ville aldrig att det skulle sluta som det gjorde i det föra spelet. Jag blev ganska glad av att det var en uppföljare och ville så gärna få veta mer vad som hänte efter. Dock så blev det inte en uppföljare som var lika bra som det förra eller i närheten av den i huvudtaget.

Fina Fantasy X-2 är en uppföljare av det stora Final Fantasy X. Vet inte riktigt varför det blev en uppföljare. Dom säger att det var för att X sålde så himla bra. Men uppföljaren kom bara två år senare efter X släpptes. Ett spel kan ta mycket längre tid. Så då kankse dom gjorde båda spelen samtidigt. Vet ej.

Storyn sätts två år efter Sin blev förgörd. Spira är nu ett fritt rike och all onska är borta.
Yuna har börjat bli en bra sångare med hjälp av en (Dressphere). En dag så visar Rikku en sphere för Yuna som Kimahri hittade. Spheren visar en kille som ser nästan precis ut som han. Yuna vill veta mer om det och beslutar sig att bli en sphere hunter. Tillsammans med Rikku och en nya tjej Paine så försöker Yuna hitta mer svar om Spheren.

Storyn är en ganska besvikelse om man gemför med en förra storyn. Den förra hade en så utmärk handlig med allt. Men den här känns så annorlunda. Inga stora känslor, stunder eller sorger. Dessutom så hade man säkert förväntat sig vad storyn skulle handla om. Det är en ganska kort story där man klarar det omkring 45 %. Resten är extra uppdrag och små handlingar. Nånting som är helt nytt.

Karaktärerna i spelet är nästan alla som var i förra spelet. Det finns en del nya karaktärer också men inte så många. Yuna ser rätt annorlundare ut och Rikku också. Båda har ny look och nya kläder. Deras nya stil gör dom mycket sexigare. Men...Yuna och Rikku är dom ända som ser nåt annorlunda ut från dom andra gamla karaktärerna. Wakka ser likadan ut med samma look och kläder, Lulu också, Kimahri också och alla andra gamla karaktärer ser helt likadana ut. Ganska dåligt att dom inte fixade till några andra karaktäres utseende än bara Yuna och Rikku.

Spellbarhet är rätt annorlunda från den förra men är en ganska vällbar en ändå. Stridssystemet är i en nyform, en form som är omkring XII och XIII. Här är det inga paus stunder eller turns. Spelaren och fienden attackerar samtidigt. Man får fort välja nåt i strids menyn och använda det. Om man har mycket saker på items och dom är inte rätt placerade så drar det av mycket viktigt tid. En fiende kan attackera dig och så hinner du inte andvända saken då du dör. Så är det med alla andra förmåger också som Attack, Cura, Magi och sånt. Man måste vänta på en landning på att den förmågan ska gå igång. Attack går snappt och kör direkt med nästan ingen landning. Man vänjer dock sig med det här efter ett tag. Dessutom nåt helt nytt också är nåt som kallas Dresssphere. En menu som man kan trycka på under en strid. Då kan en karaktärer formas till en ny klädstil. Den nya klädstilen gör så att den karaktären får nya förmåger. Känns lite fånigt med allt det där men man vänjer sig.

I det förra så var man sju personer som man spelade med. Här så har det minskat till bara tre. Av dom tre är det bara tjejer. Låta en kille komma in också hade varit bättre. Ändå så är det nåt bra med det här. Ju mindre personer man spelar med, desto mindre behöver man hålla koll på alla.

Det finns en massa olika extra mini-spel. Bland annat Blitzball, djurlöppning, skjutspel och grävning. Vissa av mini-spelen är ganska tråkiga men det finns dom som kan gilla det. Själv så köra jag inte mycket av dom.

Åndå så tycker jag att Yuna är en ganska annorlunda. Förut så var hon svag och lugn. Nu är hon tuff och hastig, nästan som Tomb Raider. Hade viljat ha den gamla Yuna helst.

Grafiken är grym för den tiden.

Miljöerna är nästa samma miljöer som det förra. En del nya men för det mesta samma områden.

Musiken är som alla Final Fantasy spel otrolig.

Till en början i spelet så verkade det så himla fånigt men efter ett tagg så försvinner allt de.

Nåt som är väldigt dåligt är att det är olika slut när man klarar spelet. Det beror på vilka saker man gör och hur många procent man klarar. Det borde bara varit ett slut och det var slutet då Yuna blir tillsammans igen med han.

Final Fantasy X-2 är ett underhållande spel med olika spellbarheter men storyn krossar den förra storyn stolthet och det allra dåligaste är att Tidus har ingen betydelse i spelet.

Grafiken 7
Spellbarhet 8
Ljud 9
Hållbarhet 7

Plus
En bra spellbarhet med olika variationer och många extra uppdrag.

Minus
Kort och tråkig story, hade varit så himla bättre med bara ett slut.

Samlat betyg: 7/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10