Svenska
MEDLEMSRECENSION

Wii Fit Plus

Skrivet av: mamz   2010-07-30

Dagen var 20 januari 2010, min pappa fyllde år och vad fick han? Jo, min hatkonsol Wii och ett spel till det, Wii fit. Dags för mig att lägga ner stridsyxan?

Wii fit plus klingar inte bra i mitt huvud om du frågar mig, dels för att det nästan inte är någon skillnad mellan det och vanliga Wii fit. Dels för att det är avsevärt mycket sämre än riktig träning.

Jag förstår principen, att man ska kunna bränna kalorier framför teven. Men enligt mig är det ingen som gynnas förutom överviktiga amerikanska barn.

Hela grejen är ganska simpel, man använder sin Mii som man gör i Wii menyerna till Wii fit plus. Man får en egen "fitness instruktörsrobot". Den testar din balans, väger dig och räknar ut din Bmi (Body mass index) och om du har spelat för mycket spel och ätit för mycket chips så sväller du upp till en ballong, men om du äter grönsaker varje och idrottar 5 gånger i veckan så kommer din Mii hålla formen.

När den processen är klar så väljer man ett mål, antingen så kan man välja att antingen gå ner i vikt eller upp. Man väljer sedan hur många veckor man ska ha på sig.
Man får aldrig någon riktig känsla av att träna på riktigt när man står på balansbrädan och springer på stället och det är absolut inte värt pengarna om man bara ska göra det. Det är där jag tycker att Wii fit plus misslyckas mest, det är ovanligt dyrt för saker man kan göra gratis, i luften. Övningar som luta sig åt sidorna för att nicka tillbaka fotbollar går att göra i luften utan brädan om du spelar spelet för att träna. Andra träningar som hinderbana, meditera, rockringar, kulbana, skidhopp är också kassa träningsmoment.

Men det finns bra träningsmoment som klassikerna armhävningar och situps, men det är fortfarande inte värt pengarna att göra armhävningar eller yoga på brädan.

Jag säger det nu, spelet förtjänar 1/10 i vad det egentligen försöker vara, en träningspryl för folk i hemmen. MEN, det är väldigt kul att köra vissa av grenarna och om man spelar spelet för nöjes skull och inte för träningens skull så blir exakt allting mycket roligare.
Grenar som golf, kulbanor, skidor, snowboard, dans, hinderbana och bubbelhinderbana är faktiskt riktigt underhållande.

Men det finns fortfarande många onödiga grenar som skulle kunna bytas bort mot andra vettiga grenar. Tillexempel fotbollsnickning skulle kunnas bytas ut ett fotbollspel. Meditation skulle kunna bytas ut mot något mycket intressantare. Rockringar är väldigt tråkigt det med.

Kortfattat är träningen lika användbar som att vicka på höfterna i en timma och man kan få ut en veckas träning med Wii fit plus genom att göra några armhävningar, spelet är dock kul som familjespel. Grafiken är vad man skulle kunna förvänta sig av ett sånt här spel, ljudet likaså.

+
Kul familjespel
Några riktigt underhållande grenar
Hyffsad grafik och ljud

-
Usel att träna med
Vissa grenar är larviga
Dyrt för vad man får
Oftast ingen utmaning

Grafik 6/10
Ljud 6/10
Spelbarhet 7/10
Hållbarhet 6:10

Spelet är okej, 6 är faktist högre än vad jag hade förväntat mig av detta spel så jag måste faktiskt erkänna att jag blev positivt överaskad.

Kommentera gärna recensionen för att få mig att skriva flera!

Bilden nedan demonstrerar fjantet med fotbollsnicken.

Samlat betyg: 6/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10