Svenska
MEDLEMSRECENSION

Starcraft II: Wings of Liberty

StarCraft II:Wings of Liberty har jag väntat länge på att få sätta tänderna i, riktigt länge. Jag hörde först talas om spelet för några år sen i en spelbutik i stan när jag då hade tröttnat på något av mina Command and Conquer (3an tror jag), och ville ha ett nytt strategispel. Jag skulle kika lite närmare på ett spel som skulle släppas till vintern och som hette just StarCraft II, och när jag väl kom hem så gjorde jag det.
Jag gick in på Blizzards hemsida och kollade efter spelet, där stod det att det skulle släppas till vintern, precis som dom sa i spelbutiken.
Så jag väntade till vintern, men inget StarCraft II utannonserades.
Jag hade också blivit drabbad av Blizzards marknadsföring.
Jahapp, det var ju kul, man får väl vänta och se...
Efter ett tag gav jag upp och sökte mig till andra spel.

Nu några år senare, utannonseras spelet. Närmare bestämt den 27 juli.
Den 2 augusti har jag spelet i min hand och är redo att kolla om spelet är så bra som alla säger, och tro mig, det är det. Till 100 procent.
Jag startar spelets kampanj och deltar i Jim Raynors fajt mot förrädare och aliens.
Det är riktigt kul. Dels för de blodiga bataljerna på slagfältet, dels för den suberba handlingen och att man senare går ombord på ett jättelikt rymdskeppspalats där du kan köpa uppgraderingar till dina trupper, spela arkadspel och prata med besättningen.
Efter att ha spelat lite kampanj så vill jag ta en match mot datorn. Jag blir alldeles förstummad över hur bra allting flyter och hur smart datorn är. När jag i slutet av matchen har besegrat datorn och den säger "gg" börjar jag att skratta.
Multiplayer har jag testat också, och det funkar supergrymt det med, det här spelet sopar banan med de andra strategispelen när det gäller multiplayerläget, det är överlägset.
När man tittar på all briljans som detta spelet ger och sen klagar på att det saknar LAN-stöd så fattar jag inte vad man menar.
Klart att man kan lana det här spelet, det är bara det att varje dator måsta vara kopplad till internet för att det ska gå (eller nåt i den stilen). Check! visst hade jag ju kunnat önska att man hade en zerg kampanj eller så, men Terran kampanjen är så välgjord så jag tycker att det räcker. Gott och väl.
Jag hoppas att, om ni inte har spelet ännu, går och köper det på studs, inget tvivel.
För Starcraft II regerar stort.

Grafik: 9/10
Ljud:10/10
Spelbarhet: 10/10
Hållbarhet: 10/10
+
- Grymt multiplayerläge
- Superbra kampanj
- Bra upplägg
- Grym grafik
- Strålande ljud

-
_ Ingen Zerg eller Protoss kampanj

See ya on the battlefield! ;)
//FilipCool

Samlat betyg: 10/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10