Svenska
MEDLEMSRECENSION

Batman: Arkham Asylum

Skrivet av: zaacki3   2010-08-15

Batman Arkham Asylum: GOTY

När jag hör "Batman" tänker jag på den gamla tecknade serien med Batman. Jag har aldrig varit ett stort fan av Batman och kan därför inte jätte mycket om serien, de flesta känner ju till att Jokern är "den onda" och slåss mot "den goda" Batman.
Första gången jag hörde om spelet Batman Arkham Asylum var ett tag innan det släpptes förra året, tror att det kan vara ca ett halvår innan spelet släpptes. Detta var hemma hos en kompis och jag var måttligt intresserad när vi tittade på några trailers och trodde inte alls på spelet.
Min kompis som skaffade det nästan direkt efter det släpptes har sagt att det faktiskt var ett jätte bra spel.

För en vecka sedan beställde jag spelet och blev väldigt inponerad.
Batman Arkham Asylums story handlar om att Batman fångat Jokern och ska isolera honom på Arkham Asylum.
Arkham Asylum är ett fängelse/mentalsjukhus (om jag fattat det rätt) som ligger på en rätt stor ö utanför Gotham City.
Här sitter alla kända "skurkar" från Batman äventyren, men även psykstörda mördare, missfoster och gangstrar.
Batman känner på sig att något är fel, Jokern har aldrig tidigare gett sig nästan helt utan en fight säger Batman till Kommissarie Gordon.
Batman hade rätt, Jokern slog sig fri och tar sig in i Arkham.
Här börjar ens äventyr på Arkham Asylum.

Arkham Asylum är fullt med "skurkar" som inte är lite sura på Batman. Alla vill alltså döda honom, och Batman hardcore som han är använder sig av sina armar och ben.
Att slåss i Batman Arkham Asylum är väldigt lätt och roligt. Allt man använder sig av är: attack, stun och counter.
Senare i spelet låser man upp lite nya attacker men i grunden är dessa tre manövers det ända man använder sig av.
Genom att trycka på attack knappen och titta i den riktning där din fiende står, även om han är en bit iväg flyger Batman fram och ger honom en fet smäll. När en fiende ska attackera dig, trycker du på counter knappen och batman blockar slaget och ger din fiende en spark eller ett slag.
Om din fiende har ett par knivar får du "stunna" honom, detta gör Batman genom att slänga med sin mantel så fienden blir lite yr och sedan är det bara att attackera.
Det är väldigt tillfredsställande när man lyckas hålla sin combo igång och däcka ett rum med folk utan att få en ända smäll själv.
När man slår en fiende medvetslös får man xp som du sedan kan uppgradera Batmans dräkt, prylar och låsa upp nya "takedowns".

Arkham Asylum är väldigt snyggt gjort! Stället är väldigt detaljerat och snyggt designat som tusan.
Alla karaktärer är mycket bra gjorda och det finns inte mycket grafikbuggar alls vad jag har sett.
Animationerna är också snyggt gjorda i spelet.

Något av det bästa för alla Batman fans är nog ljudet. Batmans röst görs av mannen som gjorde Batmans röst under 90-talets Batman serie, och Jokern spelas av mannen som bland annat var Luke Skywalker i Star Wars.
Ljuden under slagsmål och omgivningarna är också bra gjorda.

På Arkham Island finns det fullt av hemligheter, en man som kallas för "The Riddler" har gömt ut "Riddler troféer" och skrivit gåtor om olika rum och ställen på ön. Det är din uppgift att försöka lyckas klura ut allt. Själv har jag inte hittat allt än, men jag söker på!
Genom att lösa "Riddler Challenges" och hitta "Riddler troféer" låser man upp små troéer av karaktärer i spelet, vilket är rätt coolt. Det finns också intervjuer och biografier med fångar på Arkham Asylum man kan hitta lite överallt på ön. Troféerna, ljudinspelningar och biografierna hjälper folk som inte vet mycket om Batman, vilket är väldigt bra för detta spel.
Riddler troféerna låser även upp extra challenges att spela, mycket roligt!

Batman Arkham Asylum innehåller även lite stealth på vissa ställen i spelet.
Man kan då ta ut fienderna en efter en tyst utan att resten av vakterna i rummet upptäcker dig och skjuter Batman sönder och samman.
Att använda sig av Batmans föremål är mycket användbart nu, man kan spruta explosiv gel på tunna väggar och spränga iväg folk och Batman kan använda sig av sina bataranger och knocka fiender.

Jag köpte Game of the year edition av Batman Arkham Asylum. Detta innebär att man får 6 stycken extra challeges maps och två par 3D glasögon för att kunna spela genom spelet i 3D.
När vissa hör 3D kan de tänka sig att Batman sitter en bra bit utanför ens data/tv skärm och bankar skurkar, men denna 3D ger spelet ett större ljup. Visst, Batman ser ut att vara en liten bit utanför skärmen, men det är inte som en 3D film på bio.

Jag rekommenderar Batman Arkham Asylum starkt både för Batman fans men också för folk som knappt känner till Batman.

Betyg:9/10

Grafik:8/10
Ljud:8/10
Spelbarhet:9/10
Hållbarhet:8/10

Medlemsrecensioner43
Samlat betyg: 8.9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10