Svenska
MEDLEMSRECENSION

History Channel: Battle for the Pacific

Nu har History Channel lagt ihop lite av varje för att få till ett perfekt actionskjutar- spel. Trodde dom iallafall.

Battle for the Pacific har ingen egentligen storyline. Snarare har man satt ihop flera olika episka strider till ett spel. Men min första tanke över spelet var att det skulle bli enormt episkt. Åtminstone vad jag trodde att det skulle bli. Det blev mer som ett opampigt skjutarspel.

Spelet började bra. Det kan jag medge. Jag tror nog att jag hade för många tankar och aningar om spelet, så att jag glömde bort missarna och felen. Som jag senare la märke till.

Spelet tar sin början i den lilla ön Wake Island. Där Amerikanerna skulle hålla kvar stränderna från den Japanska marinkåren. Och som väntat så segrade Amerikanerna där. Liksom dom andra nivåerna som endast består av slag där Amerikanerna segrar. Jag höll i min Thompson, samtidigt som jag klampade omkring bland alla slags skyttevärn för att sedan skjuta mot Japanerna tills dom stupar. Kändes en aning enformigt. Men då kändes det som allt vände när man skulle beslag ta AA kanonen, som man då skulle använda för att skjuta ner Japanska flygplan.

Spelet fortsatte, och jag tyckte att det kändes episkt och att beskrivningarna för nästa slag var sköna och rätt genomförda. Som därför kändes enkla, så att det inte blev något krångligt.

Men någonting gick krångligt tillslut. Mitt glada uttryck blev allt mer besviken. När jag snabbt insåg att spelet var över. Jag var besviken. Rent av. Jag kunde inte föreställa mig att spelet skulle sluta här.

Spelet innehöll tråkigt nog enformiga miljöer då det endast bestog av djungel och stränder. Det hade inte blivit sämre alls om bara History Channel hade ansträngt sig lite mer när dom utvecklade det här spelet. Men det fanns såklart saker som dom faktiskt gjorde bra ifrån sig.

Bland annat effekterna, uppskattar jag nog mest av spelet. Jag var nöjd med alla ljudeffekter och särskilt vapnerna hade sina rätta ljud. Men det var ju inte konstigt eftersom det var History Channel, som troligen försökte göra det så realistiskt som möjligt. Resten av ljudet tyckte jag inte alls om. Skriken från sergeanten lätt lönlösa och falska. Samtidigt så hade stämningen blivit sämre på grund av att spelets nivåer inte innehöll någon bakgrundsmusik. Vilket jag var besviken på. Då jag alltid varit van vid bakgrundsmusik i spel. Och för mig så höjs tempot pågrund av musiken.

Spelets grafik är bra. Ingenting annat. Den är varken perfekt eller usel. Jag tyckte om designen och allt annat var ju bra. Men grejen är ju att man aldrig fick chansen att upptäcka någonting pågrund av att man ständigt måste följa efter sergeanten. För om man går sina egna vägar så förlorar man och man måste börja om från den senaste Checkpointen. Och tillslut så blir det bara frustrerande.

Spelets Multiplayer var inte mycket bättre den heller. Den var seg, ostabil och rent av värdelös. Jag trodde att den skulle vara lite bra åtminstone, men inte så bra som baksidan av fodralet visade. Baksidan beskrev Multiplayern det motsatta av vad jag tyckte om den.

Det som jag tyckte var det mest underhållande med hela spelet var ju att meja ner Japaner från alla håll och kanter. Särskilt när dom var i hela grupper då man behövde bara kasta en granat och sedan skjuta ner alla med sin kraftiga kulspruta.

Påtal om vapen, Battle for the Pacific innehöll på tok för lite vapen. Vilket var synd, eftersom det hade varit bättre med mer vapenvariation och det hade samtidigt varit roligare.

Trots att spelets variation sög, och att det fanns en bunt andra saker som kunde ha förbättras. Så tyckte jag att det var ett underhållande skjutarspel med mycket fin action. Trots det, så blir det här inget spel som jag spelar igen. _Captian Price

Sammanfattning: Grafiken och designen var läcker. Liksom upplägget. Men spelet innehöll många irriterande buggar, och variationen var usel. Så det var mer av en besvikelse kan man säga.

Testad version: PlayStation 3

Slutbetyg: 6,7

Grafik: 7 Ljud: 6 Spelbarhet: 6 Hållbarhet: 4

Plus: Snygg design, fartfyllda strider, bra grafik, bra effekter, grymma vapenljud.

Minus: Ostabil Multiplayerläge, påtok för kort, buggigt, variationslöst, enformigt, linjärt.

Samlat betyg: 7/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10