Svenska
MEDLEMSRECENSION

Heavy Rain

Skrivet av: felixen   2010-09-03

Hur långt skulle du gå för att rädda någon du älskar..... Det är upp till dig.

Heavy Rain var ett spel som gav så mycket känslor att det inte går att beskriva med ord utan måste upplevas genom att spela det

Heavy rain är ett väldigt genomtänkt, med ungefär 24 olika slut, vad man gör spelar alltid en stor roll. Heavy rain är ett unikt spel med quick time events som gör dem flesta scenerna i spelet.

Du spelar som 4 olika spelkaraktärer.

Ethan mars är en pappa som har det väldigt jobbigt en av hans son blev överkörd och dog, efter det så skilde sig föräldrarna och pappan är helt grymt deprimerad och får spelaren att få massvis av känslor för honom. Ethan tappar mer relation med sin andre son sean som såklart är ledsen över att sin bror dött. Ethan kämpar för att få tillbaka sin son att börja prata och leka med varandra igen.

Det lossnar mer för Sean och tillslut så börjar han skratta som han inte hade gjort sen hans bror fanns till liv. Men Ethan är så deprimerad fortfarande att han ibland får blackouts och bara försvinner och samtidigt då så blev hans son kidnappad av såkallade orgamimördaren. och Ethan kämpar för att hitta sin son.

Madison Page är en journalist som lider av sömnbrist, hon är inte så försiktig av sig och träffar sen Ethan på motell där hon hjälper honom att hitta Ethans son Sean.

Scott shellby är en privat detektiv som letar efter orgamimördaren , scott är tjock och lider av astma.

Norman jayden är en FBI agen som åker från Washington för att hjälpa polisen att hitta orgamimördaren, eftersom att han har fått namnet orgamimördaren är att orgamimördaren lägger orgamis i hädnerna på sitt offer. Norman använder sig av ett par glassögon som är högteknologiska som har mörkersyn och samlar ihop dna och spår från olika platser.


Spelkontrollen är riktigt bra i striderna och när man ska göra andra moment, men när man går vanligt känns det lite stelt och han gör inte alltid som man säger.


Grafiken är verkligen på topp, man kan göra det mesta där man är och väldigt fräscha texturer. Ljussättningen är väldigt bra och alla miljöer är riktigt bra designade.

Ljudet är tok bra, vatten droppar, glass som klirra mot varandra. realistiska ljud från tändare och micros mm. Musiken är det häller inget fel på man får en väldigt stark känsla och tempot blir ännu högre.

Quantic dream har gjort ett spel som inte bara är ett mästervärk utan också är ett utav världens bästa spel.

Spelet ger en sån enorm känsla och karaktärerna förmedlar en känsla bättre än ett fåtal skådisar.
Jag visste aldrig att du skulle hända, ärligt talat tänkte jag inte ens på det att
Ethan mars ger mer uttryck och känslor en andra spelkaraktärer och ett antal skådespelare och Ethan är inte nån macho typ och cool som actionhjältar han är helt vanlig person.


Grafik: 10/10

Ljud 10/10

Spelbarhet 8/10

Hållbarhet 10/10

+ Grafiken, mästerliga Spelkaraktärerna, valmöjligheterna, många olika slut, ljudet och musiken.

- några styr problem.


Det här spelet får du bara inte missa, glöm filmer för här är HEAVY RAIN !

Medlemsrecensioner26
Samlat betyg: 8.9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10