Svenska
MEDLEMSRECENSION

Spider-Man: Shattered Dimensions

Skrivet av: maakasu   2010-09-23

The Wallcrawler(s) is back...

Då är vår favorit spindel på spelmarknaden än en gång, och denna gång har han med sig några "vänner". De tidigare Spider-man spelen har inte varit någon vidare. Men nu är det här, spelet alla av nätvävarens fans har väntat på. Spiderman Shattered Dimensions bjuder inte på ett av spindelns äventyr utan närmare fyra!

Denna gång har illusionisten Mysterio lyckats få tag på en gammal relik som ger han oanade krafter. Men pga ett misslyckat försök att ta tillbaks reliken av Spider-man, får reliken att splittras och spridas ut över olika dimensioner. Nu är de nu upp till The Amazing Spider-man, Spider-man Noir, Spider-man 2099 och The Ultimate Spider-man att ställa allting till rätta. Spelet i sig är linjärt och spelmässigt liknar de X-men origins: Wolverine otroligt mycket om man bortser ifrån att brutaliteten inte är med i Spider-man och superkrafterna så klart.

Man skulle tro att spelet blir snabbt enformigt och trist, men de blir de icke. Då de olika versionerna av Spider-man skiljer sig även spel och miljömässigt. När du spelar som The Amazing Spider-man (den originella Spider-man) så är de hederlig beat em' up som gäller. När du spelar som Noir så är det ganska likt spelsättet i Batman: Akrham Asylum, du skall hålla dig i skuggorna och smyga dig på dina fiender. Som 2099 så är de ganska mycket science fiction över de hela och du har acceleration mode som gör att allt går i slowmotion under en viss tid. I Ultimate Spiderman har spindeln sin symbiot dräkt (då sättet han slås på är väldigt likt spindelns ärkefiende Venom). Ultimate Spider-man har ett läge kallat Rage mode som gör dig starkare under en kort tidsperiod.

I slutet på varje bana möter man alltid ett välbekant ansikte som boss. Dock så är de inte alltid i sina former/utseenden man känner igen dem i, beror på vilken dimension man är i.

När du besegrar fiender får du poäng som du sedan använder dig av för att låsa upp nya attacker, moves, kostymer och andra specialiteter. Du får även poäng för att klara av challenges som de finns ett antal av på varje bana. På varje bana finns även x antal "hidden spiders" som du skall hitta, för att få poäng.

Men vad vore Spider-man utan sina sköna kommentarer och oneliners, så räkna med att Spideys sköna humor är med. Grafiken i spelet är inte heller fy skam, även mellansekvenserna ser riktigt bra ut. Och varje Spider-man har en egen röst skådespelare, då några av dem har tidigare haft Spideys röst i tv-serier och liknande.

Spider-man Shattered Dimensions är de bästa Spider-man spelet denna generation. Och om du är ett fan av Spindeln så rekommenderar jag starkt att du ska lägga dina pengar på detta äventyr med spindeln. Självklart är inte spelet perfekt, men bättre än så här har ett Spider-man spel aldrig varit, så det är definitivt värt en stark 7/10.

+: Bra variation, bra kontroller, coola bossfighter, mycket att låsa upp.
-: Mellanåt strulig kamera, loopande repliker.

Samlat betyg: 7.3/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10