Svenska
MEDLEMSRECENSION

Brütal Legend

Jag köpte det här spelet ganska billigt. Jag tänkte att det lät som ett coolt spel och jag tänkte försöka prova på det. När jag gemför med andra spel som jag har spelet så är det här spelet ett totallt annorlunda spel än andra. Spelet är en hell tokig ide som spelbolaget har kommit på. Det finns säkert inget annat spel som är liknande till det här spelet.

Brutal Legend är ett extrtemt ovanligt spel. Spelets miljöer, spellbarhet och musik är nåntin som man inte har någon gång sett innan. Jag tycker att det var en assgrym ide att göra ett sånt här spel. Jag hade aldrig trott att kända personer som Jack Black, Ozzy Osbourne och Lemmy Kilmister skulle ha lusten att vara med i spelet.

Spelet hänger omkring att man är i en ursprungen tid av rock i en värld som inte har ett namn. Man är olika miljöer som skogsmarker, isberg och djunglar. Omrking atmosfären så finns det en massa instrument låder, högtalare och nästan allt som har med rock att göra. Det finns nästan inget annat än det. Djuren som lever omkring är vissa metal monster som har maskar av metal, nånting som hör till rocken också. Nästan allt levande har kläder och utseende som också har med rock att göra. Allt det här ovanliga saker tycker jag är hell grymt!

Man spelar en karaktär som har sitt utseende liknande till Jack Blacks. Jack Black gör till och med rösten till honom. Man går igenom den stora rock världen och slåss mot den onda sidan. I det här spelet är man dock inte ensam när man slåss. Man har med sig olika sorter av folk som man har med i sin arme till att slåss mot den onda armen. Folken som jag sa tidigare har utseende och kläder som tillhör rockens stil.

Det är ganska enkelt att strida. Man bara antingen slår en fiende med en yxa så att den sprutar ut blod eller så kan man använda sin gitarr still att slå blixt mot dom. Striderna är brutala då man har med sin arme.
Striderna dessutom påmins också till God of War spelen och andra blodspel som finns.

Spelet har en del karaktärer som har röster av kända rock artister. karaktärerna ser till och med ut som artisterna själva. Tycker att det är var helt perfekt att ha kända rock artisters röster i spelet. Min favorit är Ozzy karaktären.

Spelet har en bra humor och friheten blev större ju längre jag kom. Det finns inget linjärt och det här nånting som jag tycker är rätt bra med det här spelet.

Karaktärer säger ibland svärord som F ordet och sånt. Om man inte gillar svärord så kan man bestämma på början om man vill höra svärordet eller att det ska höras ett pip ljud. Man kan också bestämma om man vill ha blod i spelet eller att det inte ska va det. Det här är nåt väldigt effektivt som jag tycker spelbolaget gjorde bra av om känsliga spelare skulle spela spelet. Synd att det inte fanns såna här möjligheter i GTA spelen. Men ändå
så tyckte jag att karaktärer sa inte så många svärord.

Förutom att mar går igenom huvudstoryn så kan man göra en hel del extra uppdrag. Tycker dock att det inte så fanns så många olika sorters uppdrag. Det är ofta uppdrag som man redan har gjort en gång som man får göra igen. Dessutom är nästan alla extra uppdrag ganska lätta att klara. Hade varit coolare om uppdragen var i mer sorter och att dom kunde ha varit lite mer utmanande.

Om man inte vill göra ett uppdrag eller följa huvudstoryn så kan man alltid köra omkring i miljöerna. Man kan till exempel köra över djur, hoppa över stund eller hitta gömda saker. Samtidigt som man kör så kan man lyssna på ett totallt grymt soundtrack av många äkta metal låtar. Jag gillar rock och det här är det bästa man kan välja.

Brutal Legend är ett hell grymt spel som inte liknar nåt annan spel. Skulle viljat dock att uppdragen var inte så upprepande och att huvudstoryn kunde ha varit lite längre.

Grafik 8
Spellbarhet 8
Ljud 9
Hållbarhet 8

Plus
Stor frihet, grymma karaktärer, bra humor och brutala strider

Minus
Enformiga extra uppdrag och lite för kort huvudstory.

Medlemsrecensioner17
Samlat betyg: 8.1/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10