Svenska
MEDLEMSRECENSION

Heavy Rain

Skrivet av: ali816   2010-10-18

ÅRETS THRILLER-SPEL TILL PS3!!!

Heavy rain... ett spel som är mer som ett spel, ett mästerverk som dom kreativa quantic dream kom på. ett spel där du påverkar handlingen brukar oftast inte vara med men när det gäller Heavy rain så känns som du måste anstränga dig för ett enda misstag måste man leva med.

historien vet ni flesta, en seriemördare härjar omkring en liten stad i amerika och det är fyra personer som jagar honom.

spelet utspelar sig ganska nära vår tid men den är sorglig och verklig som om du själv var i situationen och du vet aldrig vad konsekvenserna blir, och när nån muckar gräl med dig så får du en QTE-baserat fight som slutar beroende hur du gör det.

grafiken är okej men röstskådisarna är ibland lite dåliga men det bryr jag mej inte, och den stöder SIXAXIS-rörelser.

Dock lider den av några buggar men det händer inte så ofta så det är inget oroa sig för plus move-versionen finns men det kostade chronicles-episodern vilket är mer minus än plus.

När du spelar det vet du inte vad som ska hända men du kan relatera med karaktärerna.

och musiken är så bra så att man kan nästan tro att nån från square-enix medverkade i orkestern men icke, det görs av kompositören Normand Corbeill (lite felstavat) som borde belönas för sitt mästerliga verk.

musiken är så sorgligt t.ex om vi nu upplever en sorglig scen så fixar musiken känslan som får dig att nästan gråta (tro mig jag gjorde det en gång).

spelet har fyra huvudpersoner, Ethan Mars, Scott Shelby, FBI-agenten Norman jayden och journalisten madison paige. Alla fyra jagar mördaren och har också egna problem som droger eller sjukdomar.

har du en PS3 och älskar spänning måste du ha det och tro mig, du blir inte besviken.

plus
spännande story
utmärkta karaktärer
känslo-framkallande
massor av slutscener
mästerlig musik

minus
vissa buggar
dåliga röster
bitvis kort


den här borde nomineras till PS3 bästa spel år 2010, inte vinna utan nomineras för det kommer säkert bättre PS3 spel i år som uncharted-liknande spel.

Medlemsrecensioner26
Samlat betyg: 8.9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10