Svenska
MEDLEMSRECENSION

Fallout: New Vegas

Hupp. Nytt Fallout. Vad bra!

Innan du läser vidare (Vannilla Thunder) så tänk på att denna recension pratar om spelets gameplay, kanske nämner lite items som finns i det, samt även kan berätta om någon händelse man tycker var minnesvärd på ena eller andra sättet, så snälla, sluta läsa och klaga inte på att jag "spoilar"

Älskade 3an, spelade väll en 150 timmar eller något, och klarade det mesta. Jag vet dock att det finns dem som spelade 3x så mycket som mig, så jag försöker inte låta hardcore här.

Well, Fallout New Vegas, har inte klarat ut main-story, men tycker mig ha spelat nog för att sätta ett betyg endå.

Efter strax över 17h spelat, så har jag knappt kommit någonstans. Kanske utforskat 1/8 av världen, och är bara lv 8 utav 28. (tror jag är maxleveln?)

Har precis börjat mitt äventyr i öknen och har redan 4x mer speltid än det tar o klara ut Halo 3 eller annat FPS.

Gameplay
Samma som Fallout 3 med vissa ändringar.
Tex så ger mat liv över tid istället för direkt som i Fallout 3. Med det menas att en bit kött kanske ger "2HP/s(3s)" Då ger det 2HP per sekund i 3 sekunder. Endast stimpack som ger direkt boost till ens liv, därför kan det vara jobbigare att hela sig i stridens hetta.

Man kan skapa och modda mycket mer!
Man kan hitta massa vapenmoddar till olika vapen, jag har ingen aning om hur många som finns, men det jag har hittat är bla scope, ljuddämpare, större magg, lasersikte och mer. Dem är dock väldigt dyra, och kan inte tas av från vapnet när det väl e påsatt, oh, och så är varje mod bunden till ett speciellt vapen. Tex hittar man "10mm Pistol Scilencer" funkar den bara på 10mm Pistolen och ingen annat.

Fysiken är aningen förbättrad från förra spelet, men inget speciellt.

Perks är en viktig grej att ta upp ang detta spel, då man bara får perks varranan level i detta spel, det finns många fler perks som ger en rätt udda egenskaper.

Laddningstider är en rätt big deal, jag läser i andra recensioner att tiderna på konsol är sketalånga, dock tycker jag att på min PC så går det relativt snabbt, inte långsammare än något annat spel i alla fall.

Det finns massor att säga om gameplay i Fallout 3, men man kan sumera upp det som att det äger. Massa att välja på, man kan på ett ännu mer djupt sätt köra på sitt sätt, det finns nästan alltid alternativa sätt att lösa uppgifter på tex. Sen att man kan aliera sig med olika faktioner och få olika bonusar från dem, den stora världen med massa att göra, olika uppdrag som låses upp beroende på hur du spelar, allt detta gör att varje spelsession blir helt unik, och jag har nog aldrig sett så mycket valfrihet i ett offline-RPG förut :-o
(värt att nämnas att jag inte spelar sådär jättemycket RPG, men endå)

Grafiken
Folk säger att den är dålig, jag säger att på min dator i Ultra-hight quality så är det skitsnyggt och kunde inte ha gjorts mycket bättre.

Ljud
Nu ska jag inte kommentera detta, då jag har inga öron för bra ljud men... Jag tycker det är bra. Så mycket vet jag.

Buggar
Well, det är Fallout, vad förväntade ni er?
De enda buggarna jag har stött på under mina 17h är att ett flertal fiender har fastnat i marken och i stenar. Typ 5ggr eller något, dock aldrig någon allvarlig bugg eller så, bara lite lol.

Detta spel är en skön blandning av Cowboys, 50tal, Framtiden och effekten av kärnvapenkrig. Lyssna på dem kvalifikationerna, låter nice va? :D
Det är en stor förbättring ifrån Fallout 3 på alla sätt, gillade man 3an kommer man definitivt gilla detta, om just sayin'

Well, thats all folks, nu kan ni börja klaga på min stavning, mitt inblandande av engelska ord och vad ni nu kan hitta på. Klart slut!

//TB

Medlemsrecensioner12
Samlat betyg: 8.4/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10