Svenska
MEDLEMSRECENSION

Costume Quest

Skrivet av: Jokez   2010-11-08

Costume Quest är Tim Schafers senaste skapelse, efter det riktigt trevliga men inte speciellt framgångsrika Brütal Legend så har den käre Tim nu gett sig på mindre nedladdningsbara spel, är det magi eller bara ännu ett spel i mängden?

Costume Quest börjar med att du får välja om du skall spela som en av tvillingarna i en familj med två barn, den du väljer får ansvaret för den andre under eran runda av bus eller godis på Halloween, självklart rövas din tvilling syster/bror bort av onda varelser som har som mål att sno allt godis och ha det själva. Ditt mål år såklart att få tillbaka ditt syskon och rädda allt godis, klassiskt men en fungerande story och mycket mer än så behövs inte för ett nedladdningsbart spel.

Själva spelet i sig kretsar kring två saker, dels skall du utforska de olika platser som äventyret tar dig till, det är allt från grannskapet till vad vi får anta är det närmaste köpcentrumet ja alla ställen där monster kan tänka sig att det finns stora mängder godis. Utforskandet leder dig oundvikligen till att stöta på monster som du givetvis måste slåss mot och då förvändas du och dina kompisar till större versioner av de dräkter du har på dig. Uppfinningsrikedomen när det gäller dräkterna är riktigt trevlig och man kan med lite letande få vara allt från robot till enhörning eller varför inte bli en vampyr? Alla med olika standard och specialattacker.

Du har även valet att ge dina gruppmedlemmar varsin extra förmåga i form av klistermärken, det kan vara allt från lite extra hälsa till att slå tillbaka när du lyckas blockera fiendernas attacker. Tyvärr så känns dessa lite obalanserade och speciellt att slå tillbaka när man lyckats blockera ger stora fördelar i strid.

Striderna i sig är turordningsbaserade likt många klassiska rollspel och bygger mest på att du attackerar med dina standardattacker för att sedan när specialattackerna är uppladdade släppa lös dessa. Det är visserligen roligt en stund men själva striderna ger inte speciellt mycket utmaning, du behöver inte vara speciellt orolig att dö under uppdraget, större utmaning hade helt klart varit önskvärt.

Rent visuellt ser Costume Quest bra ut, tydligen så bygger det på samma grafikmotor som Brütal Ledgend men det är inget man direkt känner av. Det känns som om man jobbat mer på miljöer än på personerna och dessa ser som tagna ut ur närmaste Wii galleri, det är samma typ av stela uttryck.

Tyvärr så finns det heller inget dialogljud vilket stör mig riktigt mycket, det hade man kunnat unna oss under de 5 timmar som äventyret pågår. Det stör mig också att dialogerna i vissa fall fortgår själva och alldeles för fort för att man ska hinna med att läsa. Små saker javisst men som ändå drar ner helheten en del.

För dig som älskar Halloween och att klä ut sig, att gilla små mysiga rollspel är också ett plus.

Inte för dig som tycker att dryga 100kr är lite väl mycket för något som i slutändan är över snabbt och inte lämnar några större intryck.

Orginal recensionen är publicerad på min blogg (http://www.familjenspel.se/)

Samlat betyg: 7/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10