Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
MEDLEMSRECENSION

Star Wars: The Force Unleashed II

Starkiller gör entré ännu en gång, fast den här gången med ett lite mer kluvet minne än sist.

Spelet inleder med man får axla rollen som hjälten från föregångaren - Starkiller, men nu verkar han återigen befinna sig i Darth Vaders grepp och hans ända minne av vem han egentligen är återkommer flyktigt i hans drömmar, särskilt en mystiskt kvinna som heter Juno återkommer gång efter gång.
Tillslut lyckas Starkiller rymma undan Darth Vaders grymma prövningar och far iväg för att få reda på vad hans drömmar egentligen kan innebära.

Men tyvärr så är inte handlingen byggd på så mycket mer än det, med spelets ynka 5-7 timmar så känns det som Lucasarts valde att spola fram till slutet innan äventyret ens hunnit sätta igång. Nu på efterhand känns det som man skämdes bort när föregångaren visade upp sin briljanta story om när Starkiller slits mellan den onda och goda sidan och samtidigt till kvinnan han älskar. Men nu låter det kanske som att storyn var helt värdelös men det var den verkligen inte, storyn fängslade mig från början till slut och jag stressade fram för att få reda på vad egentligen hade hänt Starkiller. För er som minns föregångaren så slutar det med att Starkiller offrar sig själv för att de högre ställda i The Alliance ska lyckas undkomma en säker död. Med tanke på detta slut kändes det omöjligt att bygga vidare på en uppföljare, alla fall med samma karaktär som huvudroll innehavare. Men med det sagt så måste jag säga att även om Force Unleashed 2 är relativt kort så har den många starka plus som talar för sig självt. Miljön är ett av dem, på till exempel tredje levlen - den upp och ner vända staden är så fantastisk designad att man kunde stå och blicka bort mot horisonten gång efter gång.
Även spelkontrollen glänser och känns näst intill perfekt, en stark förbättring mot den någorlunda buggiga kontrollen i ettan. Då man erhåller alla färdigheter som Starkiller lärt sig i föregångaren så startar spelet igång i full fart, med combos flygande hej vilt mot stackars inkommande stormtroopers.

Jag skulle även vilja slå ett slag för Force Unleashed 2 nya challenge mode som medför en hel del roliga utmaningar
där man bland annat får kämpa mot klockan medan man tar sig igenom en hinder bana eller när man ska överleva
så lång tid som möjligt mot skjutande AT-MP robotar genom att bara kunna reflektera inkommande projektiler. Det finns en hel del roliga utmaningar att testa på med ett smart leaderboard system så man kan hålla koll på sina vänners personbästa för varje tävling.

En annan ny händelse i uppföljaren att det börjat dyka upp allt fler kända ansikten från de tidigare Star Wars filmerna, så
som Yoda och Boba Fett. Men mot all förväntan blev det ingen grym boss fight mellan Starkiller och Boba Fett, lite
av en besvikelse för min del. Istället valde de att slänga in ett stort groteskt monster som slutade med att bli en riktigt
lång och enformig boss fight.


För att sammanfatta vad jag tyckte om Uppföljaren: Spelet hade väldigt mycket potential men slutade upp med en hel del slarv och oacceptabelt kort spel tid, även om äventyret var helt okej så kändes det helt orimligt att sätta full pris på ett 5-7 timmars långt spel utan något större omspelningsvärde dessutom.

Spelet har läcker design med väldigt skildrade miljöer, vacker musik och kontrollen sitter perfekt. Ett spel jag skulle råda att vänta med att köpa tills det kommer ut på rea hyllorna, även om jag gillade det som den Star Wars fantasten jag är så är det surt förvärvade pengar för några timmars genomspelning. Förhoppningsvis kommer det komma gott om extra material nu på senare hand och till nästa gång har kanske Lucasarts lärts sig att lägga ner mer slit på att förlänga äventyret till åtminstone 15 timmar +.


Plus
[+] Snygg Design
[+] Bra spelkontroll
[+] Utmanande challenging mode

Minus
[-] Ointressant boss fighter
[-] För kort story
[-]Inget större omspelningsvärde

Medlemsrecensioner6
Samlat betyg: 6.4/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10