Svenska
MEDLEMSRECENSION

Brütal Legend

MEEETAAAALLLLL!

Jag har varit ute på äventyr för att rädda en värld från onda demoner med hjälp av Heavy metall och jag gillar det.

I spelet tar du rollen som Eddie Riggs som är världens bästa roadie till tidernas sämsta Heavy metall band (om man nu kan kalla det Heavy metall överhuvud taget). Under en konsert råkar Eddie ut för en olycka och blir skickad genom tiden av odjuret Ormagöden till en värld där människorna slåss för sin frihet och för musik.

I världen kommer man att möta många kända ansikten som Lemmy Kilmister som är en helare och Ozzy Osbourne som är the guardian of metall som säljer uppgraderingar till ditt fordon och även nya attacker och yxor.

Det finns många komiska scener i spelet som får en att skratta även långt efteråt när man har sett alla.

Världen ät stor och det finns mycket att upptäcka som sidequests fast många är repetiva vilket var en besvikelse i spelet. En annan besvikelse är att spelet är lite för kort fast när man har klarat av det så får man springa omkring och göra vad man vill över hela världen.

Rösterna är riktigt bra och plus att det är Jack Black som gör rösten åt Eddie. De är både komiska och episka på samma gång. Det är bra ljud med en samling fyllt med härliga låtar som gör att man bara vill headbanga samtidigt som man vill spela.

När det gäller gameplay så har man en story att följa fast man behöver inte göra allting på en gång i spelet så man kan gå och göra annat en stund innan man går tillbaka för att spela klart den riktiga storyn. Man tjänar fire tributes som man använder för att skaffa nya grejer och det gör man genom olika uppdrag och även när man har klarat av olika delar i storyn.

Spelet är bra rent grafiskt fast det finns några buggar som när vissa av mina enheter blir genomskinliga. Munrörelserna och ansiktuttrycken är bara härligt gjorda och även hur karaktärernas animationer är bra uppritade. Miljön är bra ritat fast det finns några små saker som kan vara svåra att se.

Det finns även att man kan spela multiplayer online vilket är ett plus fast där kämpar man bara för att förstöra sin motståndares scen.

Kontrollen går snabbt att lära sig så det blir lätt att komma igång med spelandet. De visar även på skärmen om man vill prata med någon i spelet eller när man ska hoppa in i The Druid plow AKA The Deuce som måste vara världens härligaste bil.

Grafik: 9/10
Spelbarhet: 9/10
Ljud: 9/10
Hållbarhet/ 7/10

Ha det gött gott folk.

Medlemsrecensioner17
Samlat betyg: 8.1/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10