Svenska
MEDLEMSRECENSION

Halo: Reach

Halo reach är bungies farväl till halo serien. I och med detta har bungie krämat på med både snyggare grafik, en längre campain och en fet story. Detta är då ett värdigt slut på serien.

Jag tar på mig rollen som den nya spartanen i super gruppen Noble team. Mitt första uppdrag är att kolla vad som har hänt med soldaterna som har försvunnit. jag landar på i en fin miljö och redan nu känner jag hur bungie har gjort så att planeten känns mer levande. Vindkraftverk som rör sig i bakgrunden och djur som skräckslaget springer för sina liv. Vi hinner tio minuter in i spelet innan den första covenanten visar sitt fågelfula ansikte.

Det kommer inte som en chock direkt eftersom vi redan vet att reach kommer att gå under men jag yar det som en självklarhet och att bungie måste ha några ess i rockärmen.

Jag mejar mig igenom covenants och imponeras av de stora och välgjorda miljöerna. Känns skönt med en fet uppgradering eftersom jag alltid har tyckt att halo grafiken har varit ganska platt. Ingen av banorna ser likadana ut och det gör så att hållbarheten är enorm.

Vi får också ett mission var med var och en av medlemmarna i noble team vilket gör att alla bygger upp en karaktär vilket gör så att spelet får mer djup.

Det som gör spelet mer episkt och som jag alltid har saknat är att nu får jag äntligen känslan av krig. Känslan när flera warthogs åker mot covenant basen och möts av en våg med covenants flygflotta gör så att jag ryser i hela kroppen.

Känslan av hopplöshet, sorg att allt är slut gör också så att spelet känns som om det är mer än att bara meja när våg efter våg av fiender.
Bungie har värckligen lyckats bra med att göra spelet till en mörkare och mer vuxen saga vilket enligt mig är ett enormt plus.
Nostalgi från ettan är något som upptäcks mycket i halo reach och man ser att bungie har gjort det för fansen vilket gör att spelet hela tiden påpekar saker från ettan.

Nu till det jag inte gillade.

Även fast spelet har fått sig en fet uppgradering känns det fortfarande lite platt.

Multiplayern är nästan exakt som multiplayern i halo 3 men det känns ändå nytt och fräscht med riktigt roliga banor och massa olika modes som gör så om man tröttnar på vanliga slayer så finns det massa annat gott i godispåsen. De nya upp låsbara rustningarna är bara ett plus men behövs ändå för att man ska bli mer peppad på att köra och gå upp i level.

Jag lovar att när man har kört klart halo reach så vill man bara börja spela igenom hela halo serien igen.

+ Enorma och varierande miljöer

+ Lång campain

+ Uppgraderad grafik

+ Mörkare och vuxnare story

+ Känslan

- Känns lite platt

- Sista halo spelet gjort av bungie

Medlemsrecensioner42
Samlat betyg: 8.5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10